Топ Преса представя: Самодейци от Неврокопския ансамбъл за народни песни и танци, гр. Гоце Делчев

Нурсен Мустакли: 12 клас, ПМГ „Яне Сандански“

Какво ви накара да се впуснете в приказката на Неврокопския ансамбъл?

  • Започнах да ходя на танци от 7ми клас. За школата към Неврокопския ансамбъл за народни песни и танци. Разбрах от моя близка приятелка. Присъствах на няколко репетиции и ми хареса моделът на игра на неврокопския танцьор. Атмосферата по време на репетиции е неописуема и вдъхновяваща.

Каква е ползата от това да бъдеш в ансамбъла?

  • Много да начините за разнообразяване на ежедневието на танците са свързани с българския бит и култура и рядко са младежите,които се занимават с такъв вид изкуство. Запознах се с различни култури от други краища на България и Европа.

Какво научавате в ансамбъла? Вие сте една от най-младите танцьорки там.

  • Мога да кажа,че научих много. Ние сме чудесен колектив,едно голямо семейство,от което мога да взема винаги съвет. Критиките и забележките ги приемам с удоволствие. Като по-малка от останалите аз трябва да се уча от тях,за да се усъвършенствам и за да мога и аз след време да дам съвет на по-малките,които ще попълват нашето семейство.

Разкажете за някоя случка,с която няма да забравите,прекарана в НАПТ?

  • Всяко пътуване и всеки концерт е незабравим,но няма да забравя първото си турне в Македония,което беше миналото лято. За първи път присъствах на такъв тип фестивал и тръпката наистина беше огромна.

Усетихте ли,че сте в семейство?

  • Разбира се! Гостоприемството и добротата им ме грабна още от самото начало и съм сигурна,че мога да разчитам на тях във всеки един труден момент за мен.

Призивът Ви към съгражданите и колегите?

  • Призивът към всички съграждани е да заповядат и споделят с нас магията на танца. Благодарна съм на всички колеги и най – вече на г – н Цветков за търпението, толерантността и положителната нагласа към мен. Също така той ме научи на ритмите от различните фолклорни области на България.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене