30-г. майстор на външни изолации К. Гогов: Полицаи с с патрулка ме закараха в гориста местност, смазаха ме от бой…

полиция

Музикантът Сашо Гогов: Днес жертвата е моят син, утре може да е друг, внасяме жалби в прокуратурата

30-годишният Кирил Гогов от Благоевград е приет по спешност с мозъчно сът­ресение и гръдна травма – счупено ребро и контузия на белия дроб, в хирургия на благоевградската държавна болница. Твърди, че е бит от полицаи. Инцидентът станал през нощта в дома му на ул. „Околчица“ след възникнал скандал с жена му Снежана Борисова. По думите на пос­традалия тъща му подала сиг­нал на тел. 112, на място пристигнали служители от Второ РУП – Благоевград, кои­то го извели навън и му нале­тели на бой с ритници.

След инцидента К. Гогов е приет по спешност в болни­цата, направени са изследва­ния в образна диагностика на МБАЛ – Благоевград.

Установено е, че има фрактура на ребро, контузия на белия дроб, хоспиталзи- ран е за лечение под активно лекарско наблюдение.

Бащата Сашо Гогов, кой­то е музикант, дойде в редак­цията на „Струма“ и поиска да разкаже за случилото се със сина му.

„Сега пребиха сина ми, ут­ре може да се случи с друг, той не е крадец, не е напра­вил обир или престъпление, бил си е у дома, изведен е от полицаите в добро здраве, а сега е в болница“, каза баща­та.

Ето и разказа от болнич­ното легло на пострадалия Кирил Гогов: „Нямам обясне­ние защо служители на реда ми налетяха на бой и ме пре­биха. Бях на вечерна сватба, отидох около 19,00 часа и в полунощ си тръгнах, с прия­тели решихме да отидем в барчето, което стопанисвам.

С жена ми Снежана се ска­рахме, тя не ми даваше да взема ключа от заведението, мислеше, че ще продължим да пием, аз исках само да по­черпя по едно кафе. Тя започ­на да ми крещи, децата се съ­будиха, кълна се, не съм й по­сегнал. По същото време майка й чула свадата и звън­нала на тел. 112. Пристигна патрулката и попитах какво става. Единият ми отговори, че аз ще давам обяснение, и ме издърпа пред вратата, съ­бори ме на пода и започнаха да ме ритат. Започнах да ви­кам за помощ, събраха се момчета от махалата, сред тях беше мъжът на сестра ми Ис­кра – Сашо. Тогава полицаи­те ми сложиха белезниците, разпоредиха да тръгна пред тях и ме качиха в служебния им автомобил. После продъл­жиха да ме бият в гориста местност. Удряха ме, ритаха ме. После ме закараха в бол­ницата. Не знам имената на полицаите, но по физиономия мога да ги разпозная. Аз не съм клошар или пияница, за­нимавам се с правене на вън­шна изолация, имам си за­наят и семейство. Може ли заради един скандал в семей­ството да стигна до болница. Нямам обяснение защо се държаха така с мен. Подадох документи за преглед от съ­дебен лекар, внасям жалба и в прокуратурата“, заключи Кирил Гогов.

Съседи на фамилия Гогови вчера се бяха събрали пред дома им в Благоевград.

Един от свидетелите, 21- годишният Радослав Тодоров, каза: Попитахме полицаите какво правят, казаха ни да мълчим, изведоха го и го ка­чиха в колата.

По телефона за „Струма“ съпругата Снежана заяви, че застава зад мъжа си и ще го подкрепи като свидетел на случилото се.

Вчера тя взела пари от до­ма им и заминала за Дупница при свои близки.

Пострадалият К. Гогов ос­тава в болницата за лечение.

Дали органите на реда са превишили служебните си за­дължения, ще стане известно, след като се извърши провер­ка по случая.

Вестник „Струма“

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене