Цветлин Йовчев оцени реакцията на местната власт при потопа във Варна

Цветлин Йовчев

В момента организацията по разчистване на отпадъците и събиране на помощи за бедстващите хора в „Аспарухово“ е изцяло в ръцете на местната власт. Разбирам, че при тази трагедия и мъка на хората, те са се надявали на бърза реакция. Но такава не е възможна при създалите се условия. Хората трябва да разберат, че и 800 души да впрегнем като ресурс, нещата няма да се случат изведнъж. Държавата – това сме ние. Това заяви пред Нова телевизия министърът на вътрешните работи Цветлин Йовчев. Това заяви пред Нова телевизия министърът на вътрешните работи Цветлин Йовчев.

„Каквато и организация да направи една държава, каквито и ресурси да отдели, винаги има природни сили, които ще са по-силни от човека. Вярно е, че може и човешки грешки да са допринесли за това бедствие. Но нека подчертаем, че когато се пита – имало ли е държава, веднага ще отговорим – да, и тя направи много“, допълни Йовчев.

„Нямало държава. Ами в Германия има ли държава? И там стават катаклизми през няколко години, но никой не задава подобни въпроси“, каза още министърът.

„През последните години ние предприемаме редица мерки, за да можем да реагираме на една такава ситуация. Не искам да използвам силна дума като възмущение и учудване, че реакцията на местната власт във Варна не бе в посока, каквато трябва да бъде. Много ясно е разписано как трябва да действа общината при едни подобни извънредни ситуации“, заяви Цветлин Йовчев. /БЛИЦ

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене