Цветлин Йовчев: Нещата около КТБ отиват към водевил

Цветлин Йовчев

Всички ще съжаляваме за Орешарски, заяви вътрешният министър

Не бива да се преекспонира темата „КТБ“. Нека подчертая – банковата система е стабилна. И мерките, които предприе БНБ, са в правилната посока. Аз вярвам в главна прокуратура и главния прокурор. Нещата отиват към водевил. Нека оставим институциите да си свършат работа. Това заяви пред Нова телевизия министърът на вътрешните работи Цветлин Йовчев.

„Вие имате ли информация за покушение срещу Делян Пеевски, организирано от Цветан Василев?“, попита тв водещата Ани Цолова. 

„Нека оставим досъдебното производство и разследващите да си свършат работата. Единствено наблюдаващият прокурор може да коментира това“, отговори лаконично Йовчев. 

„Имате ли контакт с вашите австрийски колеги, че е готвено покушение срещу Цветан Василев?“, попита Ани Цолова. 

„Нямаме официална информация. Не можем по медийни публикации да направим такава проверка. Ако постъпят официални данни, ще предприемем съответните действия. Ако постъпи сигнал, ние ще го проверим. Аз не вярвам на това кой какво е казал, вярвам на факти. Нещата трябва да са категорични, точни, ясни и проверими“, отговори вътрешният министър. 

„В какви отношения сте с партийното ръководство на ДПС?“, попита Цолова.

„Бих казал, че съм в добри и коректни отношения с господин Местан. С такива съм и с ръководството на БСП“, отговори Йовчев. 

„Ако ме питате кой ме е предложил за този министерски пост, ще отговоря – премиерът. Искам да кажа – всички ще съжаляваме за Орешарски. Защото е отговорен и в една такава тежка ситуация се справи великолепно“, бе категоричен вътрешният министър. 

„С вързани ръце ли е този човек?“, попита Цолова. 

„Никой не може да го упрекне, ако той веднага си беше хвърлил оставката. Въпрос на политическа коректност обаче е той да остане на поста си. Всеки министър-председател е ограничен в определена рамка, в която трябва да действа. Но не бих казал, че той е бил до момента с вързани ръце и мисля, че това го доказа“, отговори Цветлин Йовчев. /БЛИЦ

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене