Старата къща с намерените гранати е била собственост на възрастно семейство което след смъртта си са я оставили на съседа си Георги Гулев който се е грижел за тях

Старата къща с намерените в нея гранати тип “лимонки“ в гърменското село Огняново до преди 4-5 години е била собственост на възрастното семейство Димитър и Зорка Илчеви които вече са покойници . Възрастните хора нямали наследници и затова след смъртта си завещали къщата на съседа им Георги Гулев който се е грижил за тях до последно .

Така миналият ден Гулев се качил на тавана на къщата оставена  му от възрастното семейство Илчеви и  там открил     двете стари гранати тип „ лимонки“ .За находката Гулев веднага уведомил РУ Гоце Делчев които били иззети от служители на СОБТ.

Както писа Топ Преса , на 15.06.2019г. в РУ-Гоце Делчев е получено съобщение за това, че при почистване на стара, необитаема къща в село Огняново, общ. Гърмен, на тавана са намерени две стари гранати тип лимонки които след подаденият сигнал са били иззети от специалисти  по взривни устройства към МВР.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене