С плакет, грамоти и страхотни морски спомени и веселби се прибраха самодейците от Абланица от участието си в 6-я международен фестивал на музикалното и танцово изкуство „Морска звезда“ в гръцкият град Паралия Катерини

Десетки български трибагреници развяха  и тази година самодейни групи от цяла България които взеха участие в Шестия  международния фестивал на музикалното и танцово изкуство „Морска звезда“ в гръцкият град Паралия Катерини  .

Благоевградска област и в частност община Хаджидимиво бяха представени от самодейци и Мъжката фолклорна група при Читалище „Просвета“  в хаджидимовското село Абланица с дългогодишния си ръководител и  най- възрастният самодеец и солист в гоцеделчевско на местни  стари песни от запазеният фолклор на Абланица, Саид Чакъров .

Групата самодейци от Абланица се  завърнаха миналия ден от емоционалното си турне с плакет , грамота и много морски спомени и веселби които се наредиха сред огромният арсенал от медали, грамоти , плакети  от многобройните  им участия в национални и международни фестивали .

Групата от Абланица която има близо 50 годишна история , участва във фестивала в Паралия Катерини- Гърция  за втора поредна година като  и тази ,тя отново се нареди сред най- харесваните  от престижното жури което подреди класацията на участниците .

Следващото участие на самодейците от Абланица  ще бъде на Националния  фолклорен събор „ Рожен“ за който вече тече усилена  подготовка и репетиции.

 

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене