Съветникът Калоян Ханджийски прави втори опит да свали А. Тодоров от председателския пост в ОбС – Благоевград

Общинският съветник Калоян Ханджийски вчера повторно внесе искане за предсрочно прекратяване на правомощията на ОбС председателя Андон Тодоров и настоява местният парламент на Благоевград да разгледа предложението му като извънредна точна на днешната сесия.

В дневния ред на пленарното заседание Председателският съвет утвърди само 2 точки: отчет на председателя за дейността на ОбС за изминалото шестмесечие и предложение за упълномощаване на кмета Румен Томов да представлява общината на предстоящото на 7 юли извънредно заседание на общото събрание на Асоциацията по ВиК. По искане на Общинска администрация като извънредна точка се вкарва предложение, касаещо кандидатстване с проект за подпомагане на образователния процес на деца и младежи, настанени в социалните услуги.

Преди 3 седмици К. Ханджийски за първи път провокира местния парламент с предложение да оттегли доверието си от председателя А. Тодоров и да се избере нов председател. Като мотив той изтъкна неприемливо поведение и създаване на конфликти с Общинската администрация, което пречело на работата на двете власти. Съветниците допуснаха искането му в дневния ред, но след внезапно поискана почивка от групата на ГЕРБ дискусията и гласуването по въпроса бяха отложени за следващо заседание.

Спазвайки правилника, А. Тодоров резолира искането на К. Ханджийски до комисията по етика, която да излезе с предложение за решение, и липсата на такова становище е причината въпросът да отсъства от предварително утвърдения дневен ред на днешното пленарно заседание. Дали това ще се промени, ще стане ясно при гласуването на дневния ред на днешната сесия.

Междувременно започнаха да се спрягат евентуални номинации за мястото на Тодоров, сред имената са тези на самия вносител на искането К. Ханджийски, Рашко Динков, Радослав Тасков, Гергана Янчева, Иван Ризов и Кирил Илиев, който обаче категорично отрече групата на ГЕРБ да има претенции за поста заради твърдата им позиция да са пълна опозиция.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене