ВИДЕО: Граждани и институции в Гоце Делчев са в паника след акция на ГДБОП в ТВ Запад

Граждани, банки, болницата, търговци и институции в две общини – Гоце Делчев и Гърмен са в паника след вчерашната вандалска акция на служителите от Главна диренция за борба с организираната престъпност. Около 9 часа сутринта на 13 юни, служителите нахлуват в касата на кабелния оператор в Гоце Делчев. Един от служителите се легитимирал с карта с абревиатурата на ГДБОП и без да показват прокурорска заповед, заключват двете касиерки – Лили Филипова и Красимира Калайджиева и започват финансова проверка. Служителките бяха държани там 10 часа без да им е обяснено за причината на тази проверка и без заповед за задържане. Останалите колеги от ГДБОП започват вандалско разбиване на брави и ключалки и проникват в апаратната на кабелния оператор.

Кабелите и крепежните елементи на техническите съоръжения са безцеремонно демонтирани. Всичко бе опаковано в 27 големи вързопа, натовартни в бус с надпис „куриерски услуги“ и снощи, след полунощ, бусът, екскортиран от две коли на жандармерията, отпътува в незнайна посока. И така, от вчера в късния следобед, няколко хиляди жители на две общини – Гоце Делчев и Гърмен са в паника, без телевизия и без интернет. В паника са и болничната лаборатория която няма интернет-комуникация за спешен обмен на информация, затруднени са банките, не работят банкоматите. В паника са и търговски фирми които не могат да издават фактури, желаещите да резервират онлайн самолетни билети където сроковете са фатални и много други.

На спонтанен протест организиран по социалните мрежи с мобилните данни на DSM-емите, гражданите изказаха възмущението си от неправомерната според тях акция на ГДБОП и се заканиха, че ако държавата не предприеме мерки в най-скоро време да се разреши проблема, ще бъдат предприети, ако се наложи и по- радикални мерки.    

На зрителите и читателите на Топ Преса предлагаме изказвания на граждани и бизнесмени и декларацията на управата на Кабел Сат Запад към протестиращите в Гоце Делчев, придружени с необработени кадри от акцията на ГДБОП

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене