Малките управленци на Симитли на първа работна среща

Новото ръководство на Детския парламент в Симитли встъпи в длъжност. Малките управленци издадоха и първа заповед. Заповед №1 на кмета на Детския парламент беше естествено намаляване на учебните занятия. В общинска администрация детският кмет и екипа му проведоха своята първа работна среща с кмета Апостол Апостолов и неговите заместници.

Те бяха запознати със структурата и работата на общинска администрация. Учениците впечатлиха с познанията по история и география на региона, природните забележителности, богатият културен и спортен календар. Разработиха и програма за предстоящата им работа. Малките управленци я представиха и обсъдиха с кмета. Направиха предложения какво да се промени в града и в какви мероприятия да участват.

Да бъдат прибрани всички кучета, да се включва осветлението по-рано, да бъдат асфалтирани всички улици са само някои от предложенията им. Кметът Апостолов обаче им обясни, че има приоритети, работи се по програми и с проекти, и се чака понякога години, за да се реализират.

Децата проявиха инициатива за засаждане на цветя и дървета, и да се грижат за площадките. Обсъдиха въпроса за писта за колоездачи за по-екстремно каране, като кметът Апостолов уточни, че има такава по проект България- Гърция.

Едно от децата, което тренира лека атлетика иска да бъде изградена лекоатлетическа писта, но в момента има такава на стадиона в Крупник. Ако се сформира такъв отбор и в Симитли, в бъдеще може да се направи.

Младши полицейски инспектор Ивайло Ралински също присъства на срещата. Той припомни правилата за безопасно движение по пътищата през ваканцията и опасните игри. Раздаде брошури на децата, които да разпространят в училището.

Новото ръководство са ученици от шести клас и цялата следваща година ще управляват. Те се избират на първи юни и до първи юни следващата година е техният мандат.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене