Млад българин от Хаджидимово сбъдва мечтите си една след друга – мениджър в Лондон и майстор на гайдата

Александър Мандажиев е пример за млад, талантлив и амбициозен българин. За своите 26 години, той никога не се отказва от целите и мечтите си и въпреки пречките успява да ги осъществява една след  друга. Приятелите му го описват като отговорен за бъдещето си, винаги усмихнат и зареден с положителна енергия, която предава на всички около себе си.

Музикант по душа, той е определян за душата на компанията. Талантливият Александър завършва НУФИ „Широка Лъка” и АМТИИ в град Пловдив със специалност изпълнителско изкуство – гайда.

 

Освен това, Александър умее да пее много добре, а негов „специалитет” са народните и сръбски песни. С богатата си орнаментика, той не веднъж е скривал шапката на всеки, който е имал възможността да чуе негово изпълнение на живо.

 

Младежът от Хаджисимово  буквално люби, тачи и милее за всичко българско и родно, но живота го отвежда в Англия, където в момента учи и едновременно с това работи в една от най-големите световни банки.

 

Граници за неговия талант и стремеж към развитие – няма. Доказателство за това е участието му във филм, който заснемат заедно с други българи в Англия съвсем наскоро.

 

Въпреки развитието, което получава извън пределите на България, той не забравя за своята родина и винаги, когато има възможност се прибира, за да посети любимите си места и да види приятели и семейството си.

 

Ето какво още разказа пред Trafficnews Александър Мандажиев за себе си, своя живот и ролята си във филмова продукция:

 

– Разкажи ни за себе си?

 

– Роден и израсъл съм в град Хаджидимово. С музика се занимавам от 7-годишен, в началото с народно пеене, а  по-късно и с пиано. След седми клас заминах да уча в Музикалното училище в Широка лъка, като годините прекарани там са едни от най-хубавите в живота ми.

От там завинаги ще ми останат спомените за магията на Родопите, блестящия учителски колектив и истинските приятели, които срещнах там.

След това, естествено на ред беше Музикалната академия в град Пловдив и след завършването ми там продължих обучението си в университета в Ковънтри, Англия.

 

– С какви чувства си спомняш за годините прекарани в Музикалната Академия в Пловдив?

 

– Определено ще запомня годините в Академията, като едни от най-щастливите и безгрижни в моя живот. Обучението в Широка лъка несъмнено ми даваше много предимства, така че завърших Музикалната академия за три години, вместо редовните четири.

Какво те накара да оставиш музиката и да заминеш?

 

– Това, че не се занимавам професионално с музика не означава, че съм я оставил. Дори напротив! Музиката винаги ще бъде част от моя живот, независимо къде съм. Решението да уча финанси и банкиране не дойде спонтанно, защото тази сфера винаги е представлявала интерес за мен. Накратко, исках да докажа на себе си, че мога да съм добър в нещо абсолютно различно.

– В момента ти работиш и живееш в Англия. С какво точно се занимаваш?

 

– След завършването на университета в Ковънтри започнах работа в Лондон като мениджър в една от най-големите световни банки. Благодарен съм, за възможността да работя във финансовия център на Европа. – Съвсем скоро ти взе участие във филм! Разкажи ни за него?

 

– Сюжетът на филма е свързан със свободата на словото на журналистите. Въпреки, че историята не е по истински случай, тя е вдъхновена от живота на много журналисти, които рискуват живота си в името на истината и справедливостта. Продуцент е Ирина Соловйова, сценарист и директор Атанас Червенков, в главната роля Зорница Георгиева, както и много други страхотни професионалисти.

 

– Каква е твоята роля в продукцията? Мислиш ли, че ще има успех?

 

– Моята роля е като грижовен съпруг на главната героиня (Михаела Бланк), който не подозира, че тя освен журналист в новинарска агенция е и разследващ журналист.

Това ще доведе до разни неприятни изненади и промени в живота на всички ни. За мен е достатъчен успех, че станах част от една такава продукция, че успях да се докосна до процеса на създаването на такъв вид продукт, както и до труда и таланта на екипа, който го е създал.

 

 

 

– След като ти отправиха покана да участваш веднага ли прие?

 

– Нещата не се случиха точно така. След като чух за проекта и за ролята във филма ми се прииска да пробвам нещо ново, писах им, после се срещнах с екипа и се харесахме взаимно.

 

– Ти си излизал на сцената много пъти, но трудно ли ти беше да влезеш в друг образ?

 

– При предишни участия в концерти или други продукции, идеята винаги е била да представя себе си, докато тук трябваше да представям своя герой,  давайки най-доброто от себе си. Определено беше нещо ново за мен и наистина вълнуващо.

 

 

 

– Прибираш ли се често в България и имаш ли любими места, които винаги посещаваш?

 

– В България се прибирам при всяка възможност. Задължителна дестинация ми е Пловдив, където имам много приятели. Не пропукам Благоевград, където са други мои приятели , също така  Хаджидимово , Гоце Делчев, София.

 

– Кои дестинации си посетил и коя от тях е най-хубава за живот според теб?

 

– Не крия, че обичам да пътувам и да опознавам нови места. Бил съм в доста от големите градове на Европа, в някои на САЩ, Русия, Китай. Всеки от тях е красив и интересен по свой неповторим начин, но безспорно най-хубавото място за живот е България.

 

 

– За какво мечтаеш?

 

– Мечтая да продължа да пътувам, има още толкова много да видя….. Мечтая да съм добър, в това, което правя, независимо какво е то.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене