Ченгета тайно нищят кабелната в Гоце Делчев?

Цивилни спецполицаи от ГДБОП изпотиха служители на кабеларки в Гоце Делчев и Сандански, снимат и оглеждат офисите, помислиха ги за крадци

Двама спецполицаи по- сещават офиси на кабелни оператори в Гоце Делчев и Сандански, без да се легитимират, а служителите ги мислили за обирджии. Новината беше съобщена от офисите
на кабелните оператори.

Две съмнителни лица са посетили офиса в Гоце Делчев на един от най-големите кабелни оператори в региона. Единият се е представил за потенциален клиент за телевизия и интернет, но събудил съмненията на служителите с неспособността си да обясни каква точно услуга иска и на какъв адрес.

През това време другият снимал с телефон служителите на кабелния оператор и дори незабелязано влязъл в служебно помещение, уж по погрешка. Преди това двете съмнителни лица дълго време се навъртали пред офиса и били засечени от камерите на фирмата.

Силно притеснени, служителите отнесли направеното видео в РПУ-Гоце Делчев и поискали от полицията да бъдат предприети някакви действия срещу съмнителните лица. Имали са притеснения за подготвян въоръжен обир на касовото им помещение. Каква била изненадата им, когато въпросните били разпознати като служители на сектор „Компютърни престъпления“ на ГДБОП. Не е ясно дали двамата са били по служба в Гоце Делчев. Адвокатът на телевицията се е обърнал директно към ръководителя на „Компютърни престъпления“ Явор Колев, но същият не му е отговорил нищо.

На следващия ден същите служители на ГДБОП били забелязани край офиса в Сандански на друг кабелен оператор в региона. Двете фирми официално ще се обърнат към ръководството на ГДБОП с искане за обяснение по случая, както и с въпрос какво ще стане със снимките на техните служители, които двамата полицаи са правили без разрешение в офисите им в Гоце Делчев и Сандански.

Вестник “ Градът „

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене