Група „Kutsi Merki”, Канада ще изнесат джаз концерт в Кюстендил

На 8. юни 2019 г/събота/ от 19.30 ч. група „Kutsi Merki”, Канада ще изнесат джаз концерт в Кюстендил.Сцената ще бъде в пространството при НЧ ”Братство 1869”. В концерта ще се включи ТФ ”Партньори- Кюстендил”. 
Организатор е Община Кюстендил.
ВХОД СВОБОДЕН!!!
Куци Мерки се изявява както чрез традиционните български стандарти, така и с оригинални композиции, импровизирайки върху основата на звуци от Източна Европа с елементи на северноамериканския джаз. Тромбонистът и лидер на гру пата Етиен Лебел изразява своята новаторска артистична индивидуалност в различни музикални проекти. Като музикален пионер той основава „Куци Мерки“ след пътуването си до Варна, България през 2014 г. Първият, който се присъединява към него, е Матю Ланглоа. Той изучава класически и джаз саксофон, чрез които развива страст към другите култури, водеща го да изследва фламенкото и българската музика. На китарата Джеф Мозли не оставя никого безразличен с енергичното си и умело джаз изпълнение.
Музиката на „Куци Мерки“ произвежда хармония с плашеща интензивност и звучи различно от всичко, което някога сте срещали.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене