МС „Марин Големиниов“ и Снежанка Пенова дадоха старт на благотворителната кампания за Теди

В Художествената галерия „Владимир Димитров-Майстора“ Снежанка Пенова – девойката „Кюстендилска пролет 2019“, даде началото на кампанията за събиране на средства за лечението 14-годишния ученик от училище „Даскал Димитри“ Теодор Велинов.

Преди да започне концерта на цигуларката Зорница Иларионова и пианистката Вана Пешева тя призова публиката да отвори сърцата си и да изпрати обич и надежда към момчето, което съдбата изправи пред неочаквано изпитание.

Вярвам, че след тази първа инициатива кюстендилци ще продължат кампанията за набиране на необходимите 300 хил. евро с различни благотворителни акции и всички заедно ще помогнем на семейството на Теодор, каза тя.

Концертът бе последният от афиша на Майските музикални дни за тази година. За нас това събитие е много специално – посрещнахме две изключително талантливи млади изпълнителки, пред които вече са отворени световните сцени, привлякохме млади хора сред публиката, събрахме една сума, с която се сложи началото на благотворителните инициативи за лечението на едно дете и отворихме дейността на Музикално сдружение „Марин Големинов“ към едно по-голяма обществена активност в различни посоки, сподели с удовлетворение председателят на сдружението Райчо Христов.

Събраните от билети 560 лв вече са преведени по сметката на Теодор Велинов, чиято майка Светлана не успя да дойде на концерта поради ангажименти в София около медицинската документация за предстоящото пътуване на момчето за Дюселдорф, но благодари от сърце на всички, които са съпричастни към драмата на семейството и са готови да помогнат.

Особено вълнуващо беше, че сред публиката имаше хора, довели на концерта децата или внуците си, за да ги приобщят както към света на музиката, така и към каузата на доброто, което за пореден път ще обедини кюстендилци. Дарителската кампания продължава.

Събитието бе специално и за малкия цигулар Максимилиан Янков – ученик на известната музикална педагожка Роза Мирчева в нейния клас по цигулка към НЧ „Братство 1869“, който не пропусна да съхрани паметния момент във фотосесия със Зорница Иларионова.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене