Сумата за транспортирането на тялото на 27-г. Валентин Качанов от сатовчанското село Долен е събрана, кампанията приключи

Кампанията за събиране на средства за транспортирането на тялото на 27-годишния Валентин Качанов от сатовчанското село Долен приключи. Това съобщи нейният инициатор Юлия Ризова.

„От нашата кампания се събраха над 6000 лева. Но и в Англия други негови роднини  и приятели са събирали доста голяма сума която ще е достатъчна за транспортинарането до България на тленните останки на младия мъж, обясни още Ризова.

Тя допълни, че все още не е ясно кога тялото на починалия младеж ще бъде транспортирано в България. Очаква се до края на седмицата баща му да пристигне във Великобритания, за да се изясни кога и как тялото на Качанов ще пристигне до родното му село Долен за погребение.

Припомняме, че Валентин Качанов бе в неизвестност от 8 февруари. Три месеца по-късно трупът му бе открит във водите на река Темза. След направената идентификация се оказа, че останките са именно негови.

По случая бе задържан и 22-годишен младеж. По-късно той е освободен заради липса на доказателства, обясниха от полицията в Есекс.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене