П. Дангов за оставката на Ив. Константинов: Когато корабът потъва, мишките първи го напускат

Дангов

Оставката на председателя на ОбС – Дупница Ивайло Константинов предизвика остри коментари сред политическите му опоненти.

Когато корабът потъва, мишките първи го напускат. Така независимият съветник Първан Дангов коментира оставката на председателя Ив. Константинов.

Оставката на Ивайло Константинов е несериозно отношение, той прие лично негласуването на 3-те милиона евро кредит. Докато гласувахме неговите решения в ОбС, той стоя като председател, сега при първата спънка се отказа веднага. Всички от групата на БСП останахме крайно изненадани от подадената оставка на председателя, заяви лидерът на БСП и ръководител на групата съветници в ОбС – Дупница  Станислав Павлов.

Общинският съветник от Обединен демократичен блок Вергил Кацов коментира: Останахме изненадани от оставката на Константинов, но това е негово лично решение, което най-вероятно е взел емоционално.

В момента община Дупница има задължения към фирми около 2 милиона лева, с останалите пари от заема общинското ръководство имаше намерение да се включи в европроекти, в които е необходимо съфинансиране на общината. Тези пари след приключване на проектите ще се върнат в касата на общината. Нито един от аргументите не повлия на решението на общинските съветници да гласуват „против” кредита.

На следващо заседание на ОбС ще бъде избран нов председател. За поста се спрягат имената на председателя на ЛИДЕР и зам. изпълнителен директор на ТЕЦ „Бобов дол” инж. Владимир Владимиров. Той е общински съветник от същата партия в дупнишкия минипарламент. Преди около половин година се сформира групичка около инж. Владимиров, която имаше намерение да поиска оставката на Ивайло Константинов, но впоследствие се отказаха.

Другото име, спрягано за председател, е известният юрист в Дупница, футболен съдия и общински съветник от Обединен демократичен блок Йонко Гергов, който беше кандидат за депутат от Партията на зелените.

struma.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене