Прогноза за времето – 19 май (неделя)

Днес ще бъде предимно слънчево, но в следобедните часове над планинските райони от Западна България ще се развие купеста облачност и на отделни места, главно в планините ще превали и прегърми. Ще духа до умерен югоизточен, в Източна България и по долината на Струма южен вятър. Температурите ще продължат да се повишават и максималните ще бъдат между 25° и 30°, в София около 26°. Това съобщи за агенция „Фокус“ дежурният синоптик Христо Христов от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ).

Атмосферното налягане ще бъде малко по-ниско от средното за месеца. През деня слабо ще се понижи.

Времето за Гоце Делчев днес ще е с променлива облачност и максимална температура 27°.

Над Черноморието ще бъде предимно слънчево. Ще духа слаб до умерен южен вятър. Максимални температури между 23° и 26°. Температурата на морската вода е 15-16°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Над планините ще има разкъсана висока облачност, в следобедните часове купеста и на отделни места в Западна Стара планина и в Рила ще превали и прегърми. Ще духа силен юг-югозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 20°, на 2000 метра – около 13°.

В понеделник в източната половина от страната ще духа южен вятър и температурите ще останат високи. Над Западна България в следобедните часове и до полунощ ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на места ще превали краткотраен дъжд с гръмотевици. Възможни са градушки. През следващите дни въздушната маса над страната ще е неустойчива.

Във вторник от запад на изток ще премине атмосферно смущение. На места ще превали и прегърми. Вятърът ще се ориентира от запад-северозапад, до умерен. Дневните температури ще бъдат малко по-ниски.

В сряда вероятността за валежи е малка, ще е почти тихо, с повече слънце.

На 19.05.2019 слънцето ще изгрее в 06:01 часа и ще залезе в 20:46 часа. Продължителност на деня 14:45 часа.

На 19.05.2019 луната ще изгрее в 21:25 часа и ще залезе в 06:35 часа. Осветеност на диска в 0h UT 100 %. Фаза на луната: пълнолуние.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене