Тафров си плаща да клевети Пеевски

Скандалният бивш дипломат с неизяснена ориентация и Костов сподвижник Стефан Тафров си плаща, за да прави предизборна кампания на гърба на депутата и издател на „Телеграф медиа“ Делян Пеевски.

Тафров, който е втори в листата на ГМО коалицията с олигархични обвързаности „Демократична България“, заделя сериозни финанси, за да обикаля телевизионни блокове, да изскача от реклами в интернет и да бъдат публикувани неистините, които ръси в онлайн сайтове, свързани със същите кръгове, с които и съюза, който го е издигнал. Въпросната коалиция събра на едно място партиите, финансирани и подкрепяни от олигарсите у нас – Цветан Василев, подсъдимите издатели Иво Прокопиев, Огнян Донев и авера им Сашо Дончев – ДСБ, „Да, България“ и „Зелените“. Тъй като самият Тафров няма с какво друго да изпъкне като евродепутат, пръска опорните точки, спуснати му от същите тези олигарси. Както можем да се досетим, те отново се прицелени в основния им враг – Пеевски. Той е втори в листата на ДПС за евровота и задкулисието трепери, че ако бъде избран, ще продължи с разкритията си срещу олигарсите у нас и престъпленията им от още по-мащабната трибуна на Брюксел.

Така само за ден ексдипломатът се озова в ефира на две телевизии, а по-късно плати на сайта „Клуб Зет“ на фармацевтичния бос Огнян Донев да тиражира клеветите му. На въпросния сайт, който е част от Фабриката за фалшиви новини на олигархията, се появи платена публикация, в която са цитирани само и единствено думите на Тафров от предизборен дебат с други кандидати за ЕП, като разбира се, акцентът на изказването му отново пада върху Пеевски. Тафров е известен основно със скандалното си поведение и нетрадиционните методи за прекарване на личното време. Първият скандал, в който се замесва, е самосиндикалното признаване на Македония, което в бурните години на прехода освен врагове му спечелва и високопоставени закрилници, които го изпращат в Рим. Като посланик в Италия той и до момента остава в дипломатическия фолклор с множеството оргии с представители на същия пол, предизвикали редица скандали. След няколко периода като зам.-шеф в МВнР, все с протекциите на Костов, успява да спечели мандат в мисията ни в ООН, където пък блесва с тежката кампания против номинацията на Ирина Бокова за шеф на организацията. Само преди ден пък бе уличен от СДС в кражба. А именно, визирайки Тафров, пак преди дни премиерът Бойко Борисов коментира: „Двуличници ми се молеха да са посланици, а после излизат и говорят против мен. Ние сме от партиите за пример в ЕНП и оставаме там. Не сме като… имаше един посланик в ООН, който се чуди къде да отиде. Гледах го, прави изказвания по мой адрес. Като знам 6-7 години как клечеше, как се молеше да остане там в ООН. Просто толкова двулични хора… Двуличници се молят да стоят там на заплата и да са посланици, изведнъж минават в друга партия и започват да говорят против мен и са забравили как са дошли, как са ме молили“. /Monitor.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене