Политолог: Абсолютните лъжи на Елена Йончева рухват за часове

Всяка лъжа, която изкарва г-жа Елена Йончева рухва в рамките на часове. Абсолютна лъжа е, че има уран във водата в Хасково, абсолютна лъжа е, че  сто милиона се крадели от Община Хасково, че г-жа Елена Йончева няма офшорна компания, абсолютна лъжа е това, което каза за скандала Банов. Извинявайте, единият ден тя излиза и казва: „Аз лично унищожих устройството и записа. На другия ден прави пресконференция и показва телефона, с който е направен този запис“. Това заяви Александър Владимиров от Института по дясна политика в студиото на „Здравей, България“ на Нова тв.

Всеки скандал на Елена Йончев в публичното пространство се оказва лъжа, смята той.

Разликите при случаите с къщи за гости с Александър Манолев и Елена Йончева са големи – при Манолев е в центъра на Сандански, никога не е използвана по предназначение, а при Йончева е крайградско място и е използвано по предназначение. Това обясни социологът Михаил Мирчев, който бранеше родната БСП като Матросов и непрекъснато се опитваше да оневини червените. До там, че стана смешно.

Удивително е как винаги, когато има скандал, БСП казват какви са разликите. Ние като общество трябва да сме наясно, че няма разлика, когато има злоуптреби, Докато не се произнесат институциите, имаме обвинения от страна на медиите, заяви Владимиров.

По думите му скандалът „Апартаментгейт“ е срутил три много големи мита – че няма свободни медии, че на политиците им е разрешено да правят неща, които не са разрешени на обикновените хора, и че антикорупционният закон е приет в полза на ГЕРБ. Голямото нещо, което направи „Апартаментгейт“, е да ни отвори очите за няколко неща, които сме смятали за даденост. Оказа се, че не е така, посочи Владимиров.

Мирчев не се даде. „Казусът е много по-сложен, отколкото някакъв апартамент, някаква виличка някъде. Тези, които са на власт, обикновено го отнасят. Може всички да са „бъркали в кацата”, но когато възникне такава ситуация, тези, които са на власт го отнасят”, добави той. При казуса ГЕРБ става дума за огромни размери, създава се впечатление, че всички от ГЕРБ са се възползвали, когато става дума за злоупотреби. Казусът е много по-сложен от някакви апартаменти. А и трябва да е ясно, че тези, които са на власт, обикновено го отнасят, когато възникне подобна ситуация. А и „Апартаментгейт“ не беше създаден като казус от американска медия, а не от БСП. Не знам ГЕРБ какво намесват БСП тук, коментира Михаил Мирчев.

Александър Владимиров му обясни, че не става въпрос за американска медия, нито една медия у нас не е такава, но Мирчев продължи да си го повтаря. Колко типично за червените…

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене