Служебен кабинет през август, обяви Плевнелиев

Плевнелиев

Служебното правителство ще бъде факт през август и септември, обяви президентът Плевнелиев на брифинг в град Раковски, с уточнението, че е рано да говорим за служебно правителство, но хоризонтът за съставянето му действително е ясен.

Има още какво да свърши Народното събрание и има още какво да свърши правителството, изтъкна още държавният глава, цитиран от News.bg.

С подхвърляне на кандидатури няма да стане, коментира той бъдещия състав на служебния кабинет.

Нека категорично да е ясно, че като държавен глава нося своята отговорност. Ще посоча министър-председателя, ще сложа подписа си зад всеки един от министрите. За мен не са важни към момента точните кандидатури. За мен е важен подходът“, подчерта още Плевнелиев.

Той е доволен от вчерашното заседание на КСНС, което определи за успешно, тъй като е задало нов тип отношение между политиците и определило посоката, в която да се движи страната през следващите седмици.

Видяхме промяна в подхода преди и след Консултативния съвет по национална сигурност. 

В дните преди КСНС политическите лидери в България се замерваха с противоречиви изказвания и дати за избори. В деня на Консултативния съвет по национална сигурност те бяха национално отговорни, те бяха единни, имаше диалог, имаше много разум и разбирателство, заяви още държавният глава, като призова всеки един от политическите лидери да не разваля вече постигнатото.

E79 News

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене