Веселин Стаменов: Излиза, че, като единственият й критик, аз единствен мисля доброто на Николина Чакърдъкова

Веселин Стаменов

Веселин Стаменов

„Какво излиза – че аз, като единственият критик на народната певица Николина Чакърдъкова, единствен й мисля доброто. С месеци я придупреждавах да свали от лицето си калта от политиката, тя не ме послуша и нареди на „обществото“ да ме обеси, а пред ТВ 7 дори поиска такива като мен да бъдат оплювани. Като оставим обикновеното възпитание и правилата на хигиената за плюенето, аз не тая нищо лошо към големия глас Чакърдъкова. Днес виждаме едно към едно, че изпълнителката на „Македонско девойче“ се намесва в грандиозната битка на българската олигархия. Народна певица да защитава банкера Цветан Василев или който и да е друг фактор в българското задкулисие, при положение че нито една институция не се е произнесла за неговата вина пред обществото, си е проява на абсолютна зависимост….“, това заяви пред информационна агенция www.toppresa.com журналистът Веселин Стаменов, помолен от наш репортер за коментар, относно оглавеното от неврокопската певица гражданско сдружение в защита на собственика на Корпоративна търговска банка. „Няма спор, че господин Василев „прегърна идеята“ на Чакърдъкова, за да й финансира спектакъла в зала 1 на НДК. Как обаче да си обясним, че една певица, при това на народен фолклор, жена, правеща страхотно изкувство, постоянно се меши сред шамарите на българската политика и олигархия. Сякаш не е посланик на българското и родното, а на интересите на нейните спонсори и политически покровители. Този път няма да съветвам госпожа Чакърдъкова, защото смятам, че е излишно – просто ще я помоля да се вслуша в думите ми и да не сее злоба и жлъч срещу мен. Време е да се спаси от блатото, в което е навлязла, видимо от финансов и користен интерес. Потъването в политическото блато е решение, от което няма измъкване за цял живот. А когато се намеси между шамарите на олигархията и задкулисието, болката е нетърпима и страданието остава за хлрядите фенове на фолклора“, каза още Стаменов пред репортерския диктофон.

Припомняме, че Веселин Стаменов е единственият журналист, застанал с името си и с позициите си в местната преса и медии, който се обяви за критик на политическата и користната бизнес дейност  на певицата Николина Чакърдъкова. Пръв и единствен защити колегите си от Кабел САТ Запад, заради медийната репресия, на която бяха подложени от певицата и съдружника й Васил Циров, заради това, че отказали да излъчват теливизията й безплатно. Икономическа сдлека при свободен пазар и пазарна икономика, на която Николина влияеше негативно и публично.

След това Стаменов зае твърда позиция за политизирането на фолклора в полза на АБВ – действие, което доказуемо навреди и на нейните политически покровители от АБВ. Днес, след като уважаваната от нас певица се обяви и в защита на един банкер със съмнително и дори скандално име в България, ние отново потърсихме Стаменов, за да даде становище по темата в интерес на читателите. Ако госпожа Чакърдъкова има какво да каже по темата, нека се свърже с нас и ще публикуваме мнението й без редакторска намеса. 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене