Михаил Константинов отсече: Датата на изборите е 12 октомври!

Михаил Константинов

Тезата избори през юли беше тест за политиците, който партиите не издържаха, обяви Велислава Дърева

Датата на изборите е 12 октомври. Това е логичната и нормална дата. До 15 септември хората са на почивка с децата. За да има нормални избори, ти трябва и 30 дни кампания. Това обяви проф. Михаил Константинов пред Нова телевизия.

„Другите дати не са разумни. Добре е това, че политиците вече показва наченки на добра мисъл. Мое мнение е, че гласът на неграмотния не трябва да се равнява на гласа на Нобелов лауреат, но в демокрацията това не е така. Има обаче и решение. Да направим сложна бюлетина. Така ще има естествен образователен ценз”, обясни още Константинов.

„Избори през октомври е нормалното време. Тезата избори през юли беше тест за политиците, който партиите не издържаха. Аз съм за референдума, но самите въпроси и по-специално задължителното гласуване съм против. От задължителното гласуване не може да произтече нищо. Как ще глобиш пенсионер със 150 лева. Ако се въведе, прогнозирам, че ще има огромен протестен вот. ДПС, които бяха целта на задължителния вот, ще вземат 700 000 гласа. А колкото до въвеждането на образователен цент, това също не е сериозно. След това може да се въведе имуществен ценз, може финансов ценз и т.н.”, обясни Велислава Дърева. /БЛИЦ  

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене