Прогноза за времето – 9 май (четвъртък)

Сутринта ще е хладно, с минимални температури между 3° и 8°, по Черноморието – 9° и 11°. Днес от запад облачността отново ще се увеличава, отначало висока и средна, но до вечерта ще се вплътни и на места в западната половина от страната ще превали дъжд. Вятърът ще се обърне от юг-югозапад, ще е слаб, в източните райони – до умерен. Дневните температури слабо ще се повишат, максималните ще са между 17° и 22°. Това съобщи за Агенция „Фокус” дежурният синоптик Анна Дякова от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ).

Атмосферното налягане ще се понижава и ще стане по-ниско от средното за май.

Времето за Гоце Делчев ще е предимно облачно и максимална температура от 19°.

В Благоевград днес максималната температура ще достигне 20°, в Банско  16°, Симитли, Петрич и Сандански 20°.

По Черноморието ще има разкъсана, предимно висока и средна облачност. Ще духа слаб до умерен юг-югоизточен вятър. Максимални температури 15°-19°. Температурата на морската вода е 11°-14°. Вълнението на морето ще бъде около 2 бала. Привечер ще се усилва.

Над планините ще има значителна облачност. Превалявания от дъжд, а над 1800 м – от сняг, ще има в масивите от западната половина на страната. Вятърът ще се обърне от югозапад и ще е до умерен. Температурите ще се повишат, максималната на височина 1200 метра ще бъде около 10°, на 2000 метра – около 4°.

В петък превалявания ще има главно в източната половина от страната, където са възможни локални интензивни валежи, придружени с гръмотевици. Вятърът ще се обърне от северозапад, ще се повишат сутрешните температури.

В събота ще има повече слънчеви часове, ще се затопли. Краткотрайни превалявания са възможни в крайните източни райони и планините.

В неделя вятърът ще се обърне от изток-югоизток и през следващите два дни ще се усили. В следобедните часове в западните райони ще превали, на места и ще прегърми.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене