Прогноза за времето – 3 май (петък)

В сутрешните часове на отделни места в низините ще се образува краткотрайна мъгла. Минималните температури ще бъдат между 6° и 11°. Това съобщи за Агенция „Фокус“ дежурният синоптик Красимир Стоев от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ).

Днес ще бъде предимно слънчево, след обяд над планинските райони с временни увеличения на облачността, но вероятността за валежи е много малка. Ще духа слаб юг-югозападен вятър. Температурите ще се повишат и преобладаващите максимални ще бъдат между 22° и 27°.

Атмосферното налягане е и ще се задържи малко по-ниско от средното за май.

За Гоце Делчев времето ще е с променлива облачност и максимална температура до 24

Над Черноморието ще бъде предимно слънчево. В сутрешните часове на отделни места с намалена видимост. Ще духа слаб югозападен вятър. Максимални температури на въздуха: 20°-23°. Температурата на морската вода е 15°-16°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

Над планините ще преобладава слънчево време, след обяд с развитие на купеста облачност, но само на отделни места ще превали краткотрайно. Ще духа до умерен югозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 15°, на 2000 метра – около 7°.

В събота и неделя с югозападен вятър ще остане сравнително топло, но облачността от запад ще се увеличи и в Западна България дневните температури ще са малко по-ниски. Ще започнат превалявания – през първия ден след обяд само на отделни места в западните райони и Рило-Родопската област, в неделя – на повече места в Западна и Централна България; в югозападните райони са възможни значителни количества.

В неделя в Източна България южният вятър ще се усили, ще има повече слънчеви часове и температурите все още ще са високи.

В понеделник вятърът ще се ориентира от северозапад и с него ще започне бързо и чувствително захлаждане, което до вечерта ще обхване Западна и Централна България. Там ще има и интензивни валежи, придружени с гръмотевични бури.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене