Значителна облачност с максимални температури до 25 градуса в Югозапада

Днес облачността ще е по-често значителна. Това показва справка на сайта на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ).

След обяд ще се развие купеста облачност и на отделни места ще превали и прегърми. По-голяма е вероятността за гръмотевици в Източна България и Стара планина. Ще духа слаб, в Източна България до умерен южен вятър. Максималните температури ще са между 20° и 25°, в София около 21°.

Над планините ще има значителна облачност. В следобедните часове ще има превалявания, на повече места в Стара планина, където ще има и гръмотевична дейност. Ще духа до умерен южен, по най-високите върхове – югозападен вятър. Максимална температура на 1200 метра – около 15°, на 2000 метра – около 7°.

В Благоевград днес максималната температура ще достигне 24°, в Банско  20°, Симитли, Петрич и Сандански 25°.

В последния ден от април въздушната маса на места отново ще бъде неустойчива. Слаб дъжд се очаква да превали в Северна България. Дневните температури ще бъдат между 19 и 25 градуса, на места в Южна България до 26 градуса, за София около 19 градуса.

На 1 май, отново ще има краткотрайни превалявания, този път повече над западните райони и по Черноморието. Температурите слабо ще се понижат.

На 2 май дъжд се очаква повече над източните райони, както и на места над Западна България. Температурите ще бъдат между 17 и 21 градуса, за София около 18 градуса.

В петък, събота и неделя отново въздушната маса ще бъде неустойчива, очакват се превалявания от дъжд на много места, предимно в следобедните часове. Температурите ще бъдат между 16 и 20 градуса.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене