Ангел Джамбазки: За нас семейството се състои от мъж, жена и техните деца

Ангел Джамбазки е категоричен, че Европа трябва да е на Отечествата. Това означава България да участва в процесите, които ни засягат, и даде пример с Пакета „Мобилност“ на Макрон.

Уж сядаме да преговаряме, уж всички разбират, че се засяга интересът на държава с над 130 млн. население и го налагат силово, и то за три гласа. Това не е Европейският парламент, който трябва да уважава интересите на всички останали държави. Това е диктат на шепа лобисти, които могат да се изброят на едната ни ръка. Това са Германия, Франция, Австрия и донякъде Италия. Те налагат на всички останали битката „ядро-периферия“.

Това каза за русенската телевизия „Кис13“евродепутатът и заместник-председател на ВМРО – Българско национално движение Ангел Джамбазки.

В следващия ЕП предстои и битка за защита на българския интерес и по въпроса за миграцията, заяви Джамбазки.

Знаете, че за съжаление тази тема стои за водещия кандидат г-н Тимерманс и той не стои на наша страна. Той настоява за повече миграция, той твърди, че не сме приели достатъчно хора от Африка, от Азия и настоява за още. Още означава милиони, десетки милиони. Около 70 милиона човека в момента са вътрешно разселените лица в държавите от африканския континент, каза евродепутатът.

Битката ще бъде за отстояване на традиционните християнски ценности. За нас семейството се състои от мъж, жена и техните деца. И това е! Край. Точка по въпроса. Ние казваме, че трябва да спрат с опитите да променят нашите традиции. Те са такива, каквито са ги запазили, съхранили нашите прадеди. Те са в народната музика, в шевицата, в носията. Нашите християнски корени и ценности си ги харесваме и казваме, че не желаем никой да идва и да ги променя, категоричен бе заместник-председателят на ВМРО.

С подкрепата на Ангел Джамбазки в Русе се проведе концерт на Илия Луков и инициативата да се хванем на хорото, в която се включиха над 3 хиляди души.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене