НИКОЙ НЕ ЗНАЕ! Всеки, който има хартиен лев, може неочаквано да забогатее!

С банкнота от 1 лев с образа на св. Иван рилски може да си платим сметката за ток, стига да й намерим купувач в интернет, пише в. “Телегаф”.

Оказва се, че банкнотата емисия 1999 г., която вече е излязла от обращение, е сред най-скъпо търгуваните в мрежата ретро пари, като цената й върви най-често между 30 и 40 лв .

Софиянец например е пуснал оферта в една от най-големите платформи за безплатни обяви за колекция от 9 такива купюри, за които иска общо 300 лева.

Това прави по 33 лева за брой. Потребителят уточнява, че банкнотите не са били в обращение и не са прегъвани. Освен това имат последователни серийни номера. Цената обаче подлежи на договорки. Друг потребител, също от София, пък направо иска 100 лева за хартиената еднолевка.

Банкнотата със св. Иван рилски, която бе заменена от БНБ от еднолевова монета и спряна от обращение от 2016 г., може да се намери и по-евтино, но такива оферти не са много.

Най-изгодното предложение е на потребител от Добрич, който иска за нея само 8 лева, като за купувачи от региона предаването става лично.

Само по 5 лева пък друг потребител предлага комлекти на промоция от хартиени еднолевки и двулевки. Сетът от четири купюри е 20 лева, така цената на брой е 5 лева. Проблемът обаче е, че банкнотите са смачкани и изтъркани.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене