Кърваво гостуване в Югозапада! Атанас уби с брадва приятел, зарови трупа в двора

Окръжният съд в Кюстендил под председателството  на съдия Мирослав Начев постанови 16 години решетки за 69-годишния Атанас Атанасов от село Жиленци.  Преди две години възрастният мъж уби с брадва приятел. Инцидентът е от юни 2017 г. в  крайната махала Мазнево на населеното място.

Убитият Иван Илиев отишъл на гости на Атанас. След изпито солидно количество ракия възникнал спор между двамата.  Атанасов хванал брадва и нанесъл множество удари по тялото на 68-годишния Иван Илиев.  За да прикрие следите си, Атанасов скрил тялото.

„Много бяхме учудени, двамата бяха постоянно  заедно. Направо  се изненадахме”, споделиха тогава в селото.

Разследващ полицай посетил имота, обитаван от Атанасов в село  Жиленци. При разговора с него той заявил, че не е виждал Илиев, като се държал гузно и притеснено и често поглеждал към купчина натрупана трева в двора.

Иван Илиев беше обявен за издирване от сина му. При направен оглед в двора на Атанасов под купчината от трева е бил открит трупът на Илиев. Намереното тяло било в стадий на силно разложение, с вързани ръце, омотано в одеяло, а главата – в малък чувал. Констатирани са следи от нанесени удари в областта на лицето и драскотини по краката. За да прикрие следите си, Атанасов окосил част от ливадата, а за кървавите дири  обяснил, че е клал наскоро теле.

Според решението на магистратите от Кюстендилски окръжен съд Атанасов ще трябва да заплати 125 хил. лв. кръвнина на близките на убития мъж. Отделно от това той ще поеме и разноските по делото, които са в размер на 8 хил. лв. До този момент Атанас Атанасов беше с наложена мярка за неотклонение „задържане под стража“.

Присъдата може да се обжалва и протестира пред Софийски апелативен съд в 15-дневен срок./struma.bg/

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене