Възпитаничката на ПМГ „Проф. Емануил Иванов“ – Кюстендил, Виктория Йорданова е национален Спелинг Бии шампион на България за 2019 г

В „Уитакър“ аудиториум на Американския колеж се проведе финалния кръг на Деветото национално състезание по правопис на английски език Spelling Bee. Това беше последното събитие от тазгодишния календар на състезанието, в което най-добрите 30 ученици определиха Spelling Bee шампиона на България.

След оспорвано състезание, продължило над 3 часа, победата извоюва седмокласничката Виктория Йорданова от ПМГ „Проф. Емануил Иванов“ – Кюстендил. Присъстващите бяха поздравени от г-жа Нанси Шилър, президент на фондация „Америка за България“, г-жа Саманта Смит, пресаташе на Посолството на САЩ, г-жа Любов Костова, Директор на Британски съвет и г-н Ричард Юинг, Президент на Американския колеж. Беше прочетен и поздравителен адрес от г-жа Ваня Кастрева, Началник на РУО – София-град.  Състезанието се организира от Фондация “Корпус за образование и развитие-КОРПлюС”. То се осъществява в партньорство с Фондация „Америка за България” и с подкрепата на Посолството на САЩ, Британски съвет, Езиков и изпитен център АВО, Американски колеж и Министерството на образованието и науката. За трета година Виктория се класира за национален кръг, но този път тя успя да стигне до самия финал и да стане национален шампион на България.

Състезанието беше оспорвано, участниците показаха отлична подготовка и издръжливост. Виктория премина блестящо първите два кръга на състезанието и стигна до последния кръг, на който неотпадналите състезатели получават дума извън списъка за спелуване. Виктория успя да спелува две думи поред и стана победител. Нейн учител по английски език е Йорданка Борисова.
Честито и още много бъдещи успехи!

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене