15-годишна девственица в нощта след годежа се озова в АГ отделение в Дупница, тъстът Цветан Таков: Зет ми е много надарен, иначе проблем няма, вдигаме сватба

133-01-81-роми-008-copy

Годежарите: В Гиздова махала има повече любов, отколкото в Лас Вегас

В къщата на семейство Зоя и Цветан Такова вчера имаше годеж. Информацията в благоевградски ежедневник за брутално изнасилване се оказа брутална измишльотина. Семействата на  двамата влюбени – 15-годишна-та Дани и 19-го-дишния Иван, се събраха, за да уточнят дата и списъка на гостите. Булката ще има над 10 шафери, десет са брат-четата и сестри-четата й. Те вече си избират рокли и костюми.

Долна лъжа е, че дъщеря ми е изнасилена. Дъщеря ми е сгодена, тя живее при сватовете. Дъщеря ми се ожени, а някаква подла медия написа, че е изнасилена. Опитаха се да ни опозорят. Дъщеря ми е в болница не от лошо, тя беше девствена, ние държим на морала, а зет ми просто е по-надарен. Той е голям симпатяга, силен мъж. Няма никакъв проблем. Сватовете ни са изключително добри хора, случихме с тях. Щом се възстанови дъщеря ми, се събираме отново и решаваме кога ще бъде датата на сватбата, както подобава, заяви бащата на булката Цветан Таков, който е на 43 години и е безработен.

Сватбата ще бъде красота, защото любовта съществува и тя спохожда най-вече по-бедни хора като нас. В Гиздова махала има повече любов, отколкото в Лac Вегас, категорични бяха гостите на тъста Цветан.

Булката е учила до пети клас.

Младоженците се познават от доста време, най-малко от 3 години, каза таткото на булката, който вчера цял ден черпи махалата. Къщата му беше пълна с гости.

Ние в Гиздова махала се женим между 13 и 15 години. Нормално е и време й беше да се ожени. Аз съм се оженила на 14, имам 10 деца. Тя е четвъртото ми дете, разказа майката Зоя.

Дъщеря ми няма да работи. В Гиздова махала жените, които са булки, не работят. Така е при нас. Важното е зет ми да си намери работа, а той е кадърно момче. Неговите родители са изключително добри и заможни. Събрахме се с родителите на Иван -Надка и Рамбо, и решихме да вдигнем сватбата.

Дъщеря ни е добре, няма й нищо, просто трябва да си почине. Нищо лошо не се е случило. Иван дойде вкъщи и честно и почтено поиска ръката на дъщеря ни. Каза: Искам ръката на Дани.

Ние го прегърнахме и казахме: Така да бъде, разбира се. Пет от децата ми вече са женени. Имам и внуци. Никога не съм работила, семейството се препитава от социални помощи. Живеем на месец с 300 лв. и не се оплакваме, добре ни е, имаме си храна, имаме си покрив, разказа Зоя. За булката Дани се погрижиха доктор Зантина и екипът на АГ отделението в общинската болница в Дупница.

Вестник „Вяра“

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене