На сесия днес! Кметът Камбитов отсече: Като физическо лице неколкократно съм проверяван от НАП, нередности – няма

Проверен съм от НАП като физическо лице, благодарение на различни доноси, в следствие на което не са установени никакви нередности и никакви несъответствия.

Това каза по време на редовна сесия на Общински съвет-Благоевград кметът на Общината д-р Атанас Камбитов.

Изказването му бе провокирано от различни публикации в медиите през изминалата седмица за това, че след като е станал кмет на Общината за кратък период от време е бил управител на фирма, а по Закона за местното самоуправление кметовете на общини нямат право на това.

Кметът Камбитов отбеляза, че когато е влязъл в политиката през 2009 година, е излязъл от всички управителни органи на фирмите. По думите му има сигнал до ОИК, след което най-вероятно ще има дело, а в момента тече дело за заличаване от Търговския регистър.

С 31 гласа „за“ беше приет дневния ред на Общинския съвет, без добавяне на допълнителни точки.

В началото на сесията председателят на местния парламент Радослав Тасков посочи, че двама общински съветници от „Партия на зелените“ се отказват от длъжността си в местния парламент.

Преди гласуването по точките съветникът Кирил Ваклинов постави на дневен ред проблемът за силата на звука на светофара на улица „Славянска“, тъй като според сигнали на живущи в района силата на звука е голяма и непоносима.

По казуса кметът д-р Атанас Камбитов заяви, че светофарната уредба на улица „Славянска“ отговаря на всички стандарти и светофарът няма как да се изключи.

По думите му в момента се препрограмира софтуерът, така че през нощта да работи само с жълт сигнал и по този начин няма да има звукова сигнализация.

По думите му проблемът се получава тъй като сградите са много близки, има денивелация и сигналът се чува по-силно./Фокус/

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене