Искаме пълно възстановяване на повредените плочки в Струмско!

Искаме пълно възстановяване на повредените плочки“ с това започват писмото си жители на благоевградският кв. „Струмско“. Те споделят, че фирмата, която сондира в момента е изпочупила новите плочки. Припомняме, че в брой 40 (30 Октомври – 5 Ноември 2015 г.) на Топ Преса жители на кв. Струмско поискаха думата, за да се обърнат към управителя на ВиК – Благоевград инж. Росица Димитрова.

В писмото си те описват проблем, който стои неразрешен от доста време. Поне 5-6 години след авария мястото е без плочки, а се намира точно на алея, през която ежедневно минават стотици хора. Майките с малки деца се притесняват, защото децата често се спъват на това място, което е точно на входа на детска площадка. Само няколко дни след нашата публикация на мястото пристигна екип на ВиК, за да огледа какво е положението и на следващата сутрин започна работа по поставянето на нова тротоарна настилка.

А ето какво сподели и управителя на ВиК – Благоевград инж. Росица Димитрова тогава.
Приятно съм изненадана, че в обектива на Вашата медия попадат не само критичните ситуации, когато има аварии и това поражда естествено недоволство на хората , но и усилията ни да възстановим авариралите участъци в нормален вид. Използвам случая да припомня, че миналата година стартирахме инициативата „ Гражданите сигнализират“ и нейната цел е точно за такива ситуации. Когато наши екипи отстранят аварията, фирми, с които дружеството има подписан договор възстановяват уличната настилка, тротоари, бордюри. Но хората трябва да знаят, че това не става на следващия ден. Има технологичен срок от около две седмици, в който авариралият участък се наблюдава , за да няма рецидив, след което се възстановява инфраструктурата.
Радостта на живущите в района бе неописуема след ремонта, днес обаче всички са гневни заради изпочупените плочки.

Вестник “ Топ Преса „

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене