Измерване на кръвното без апарати

Не е необходимо да се харчат пари за скъпа медицинска техника, когато искате да проверите дали кръвното ви е в норма. 

Има няколко начина за измерване на кръвното налягане по елементарен и бърз начин.

Ако не се лекува, високото кръвно налягане може да доведе до животозастрашаващи усложнения. За понижаване на риска хората могат да предприемат известни промени в начина си на живот или хранене.

С помощта на махало и линия

Вземете линия с дължина 20 сантиметра и прикрепете към ръката от китката до лакътя, като числото нула трябва да бъде разположено по-близо до дланта. След това вземете махало, например пръстен на конец и започнете да го движите над линията. Краят на махалото трябва да бъде възможно най-близо до ръката.

След като започнете да водите махалото по линията, ще усетите как то се люлее на определени числа. Умножете ги по десет. Първото число ще бъде индикаторът за горната граница, а вторият за долната.

С измерване на пулс

Първо се пригответе. Трябва да сте спокойни. Поставете часовник на масата и шкаф близо до вас. След това поставете пръстите на лявата си ръка на лакътя, врата или ръката, след което пребройте ударите за 30 секунди и ги умножете по две. Ако вашият пулс е 60, тогава имате ниско кръвно налягане. От 60 до 80 се счита за нормално, а вече по-високо може да означава повишено кръвно. Този метод не винаги работи.

Според здравословното състояние

Някои хипертоници вече са се научили да определят натиска въз основа на тяхното здравословно състояние. Високото кръвно налягане най-често се характеризира с болка в главата, замаяност, гадене, тревожност и неразположение. По-редки симптоми са: повишена сърдечна честота, зачервяване, изпотяване и замъгляване на очите./zdrave.to

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене