Бате Емо ще пише своите красиви репортажи на небето

Загубихме едно талантливо, обективно и фино журналистическо перо. Тези дни от този свят си отиде дългогодишният кореспондент и емблема на БТА в Пиринския край – Емил Михайлов. Всички в гилдията го наричахме Бате Емо заради добротата му, харизмата му, готовността му да помогне на всеки. Журналистиката в Пиринския край осиротява, когато такива знакови личности, отдали целия си съзнателен живот на професията, ни напуснат.

Загубихме и един прекрасен човек, който бе изтъкан от добро. Бате Емо бе пример за прекрасно възпитание, за позитивно отношение към околните, за необходимостта да бъдеш добър до последния си дъх. За съжаление на всички нас не успя в най-важната си битка – с коварната болест, която го връхлетя изневиделица. Тя бавно, но сигурно превземаше тялото му. Но така и не можа да покори духа му, позитивизма му, вярата му. В борбата със смъртта обаче всички сме обречени.

Бате Емо ни оставя не само написаното от него, но и примера как да отстояваш позицията си, без да нараняваш и нагрубяваш другия. Такъв човек не се забравя. Почивай в мир, Бате Емо, светла да е паметта ти! И не спирай да пишеш в небесния вестник прекрасните си репортажи, както само ти можеш!

ПОКЛОН!Изказваме съболезнования на семейството на Бате Емо!

Вестник “ Топ Преса „

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене