ШОК в Топ Преса! Бившия главен архитект на Благоевград вдигна кръвно, след 3 часов разпит в МВР! Ще лежи ли, страх го е!

Зоркото на Топ Преса видя, че на излизане от МВР, бившия главен архитект на Благоевград  Васил Тинчев се олюля в ръцете на свой близки. В последствие разбрахме, че е вдигнал високо кръвно, следствие на това, което му предстои.

Разпитът е по повод разследване на сигнал от кмета Атанас Камбитов за облагодетелстване на архитекта и свързани с него лица – съветникът Ан. Тодоров и собствениците на информационен сайт, набедявал длъжностни лица от общинска администрация в извършване на престъпление

Примката около ексглавния архитект на Благоевград Васил Тинчев се затяга. Бившият главен архитект, уволнен дисциплинарно със заповед на кмета Камбитов, днес осъмна в полицията. Малко след 10 часа тази сутрин той влезе в сградата на ОД на МВР в областния център, призован от разследващи от Икономическа полиция, видя Struma.com.

Поводът е сигнал на кмета на Благоевград Атанас Камбитов за незаконосъобразни действия от страна на архитекта, довели до личното му облагодетелстване и облагодетелстване на свързани с него лица, сред които е съветникът от ОБС Благоевград Андон Тодоров, инвеститор в кооперация на ул. „Иван Михайлов“, където са установени нарушения и чието строително разрешение е обект на спор.. Близо три часа продължи разпитът на архитекта днес.

На разпит е призован и съветникът-инвеститор в разследвания строителен обект, Андон Тодоров. По сигнала ще бъдат призовани и приближени до Тодоров лица, както и служители в информационен сайт, тиражирал клевети и набеждавал длъжностни лица от общинска администрация в извършване на престъпление. Сериозен е сигналът на градоначалника, описал в над 10 страници нарушенията, констатирани след проверка на работата на архитект Тинчев от специална комисия в общината.

В сигнала се твърди, че: АРХИТЕКТ ВАСИЛ ТИНЧЕВ С ЦЕЛ РЕАЛИЗИРАНЕ НА ИМОТНА ОБЛАГА НЕЗАКОНОСЪОБРАЗНО Е ЗАВИШИЛ РАЗГЪНАТАТА ЗАСТРОИТЕЛНА ПЛОЩ НА ОБЕКТА, БЛИЗО СЪС 120 КВ. М., БЕЗ ПЛОЩТА НА КУЛИТЕ, ОТ КОЕТО СЛЕДВА ПРИДОБИВАНЕ НА ПО- ГОЛЯМА ПЕЧАЛБА ЗА ИНВЕСТИТОРА И ЗАИНТЕРЕСОВАНИТЕ ЛИЦА. ПЕЧАЛБАТА ОТ ТОЗИ ОБЕКТ Е 180 000 ЛЕВА, ИЗЧИСЛЕНА ПО ПАЗАРНИ ЦЕНИ.

Освен това, проверката на общинската комисия установила, че във въпросния строителен обект архитектът е с учредено право на строеж -8 апартаменти са на Андон Тодоров и 1 е на архитект Тинчев.

За издаването на строително разрешение на обекта не са уведомени всички заинтересовани страни и когато един от тях Райко Зашев разбира за това подава сигнал до общинска администрация и кмета Камбитов. Така започва разлитането на скандалния казус.

Установява се безспорно, че главният архитект на общината, държавният служител Тинчев, се явява възложител на строеж без да е влязло в сила строително разрешение, което е издадено от него. т. е. Тинчев е извършил действия по служба, които имат като последица – Набавянето на имотна облага – 1 апартамент, заедно с мазе към него в обект, на който инвеститор е приятелят му, съветникът Тодоров. За близките си отношения никой от двамата не отрича.

При проверката на светло излизат и ДРУГИ ОБЕКТИ, свързани с близки до Тодоров лица, при които отново главният архитект е допускал нарушения по служба. И докато върви проверката на общината в информационен сайт, ежедневно се разпространяват клевети, внушавайки на обществеността, че кметът Камбитов разчиства лични сметки, „мачка бизнеса“, а главният архитект е работохолик, който върши съвестно, безгрешно работата си, и едва ли не констатациите на общинските служители са тенденциозни и нарочни и няма повод за уволнението на архитекта. Общински служители са набеждавани в престъпления и обидно квалифицирани, се казва в сигнала..

Кметът Камбитов иска от полиция и прокуратура да предприемат действия и да преценят дали поведението на главния архитект Тинчев и свързаните с него лица, Андон Тодоров и собствениците на сайта, са престъпление по смисъла на закона и дали действията на архитектът водят до облагодетелстване на повече от едно лице. Т. е. искането е за разследване на организирана група лица, замесени в скандалния случай. Същият сигнал освен до икономическа полиция е пуснат и до прокуратурата в Благовеград.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене