Започва строителството на 5 нови улици в Община Симитли

Пет улици, по които досега минавахме по пясък и кал, ще имат асфалт, тротоари, бордюри, маркировка… започва строителството на 4 улици в квартал Ораново в град Симитли и една улица в село Полето.

Общата дължина е близо километър и половина. Средствата са осигурени по проект. Новите улица са Партизанска, Пирин, Любен Каравелов, Иван Козарев в квартал Ораново, плюс още една „черен път“ в село Полето.

Всички улици са на земна основа без асфалт и без тротоари. „Улицата е в много лошо техническо и експлоатационно състояние и е без изградени тротоари“- е записано в експертната оценка на всички улици, включени в проекта.

Във вторник, 11.00 часа на ул. Партизанска ще бъде извършена ритуална първа копка, свещеник ще извърши водосвет на старта на работата по новата инвестиция, съобщават от кметска администрация Симитли.

Новите асфалт и тротоари за коли и пешеходци всъщност ще допринесат за подобряване на здравния статус на населението от намаляване на възможностите от травми при ходене, каквито са по-големи при настоящото състояние на земната и неравна улица и намаляване на възможностите от заболяване на дихателните органи, каквито са по-големи при настоящото замърсеност на улицата.

Ще се намалят възможностите за щети на МПС с оглед премахване на съществуващите земни дупки. По всички улични терени има изградена водоснабдителна и калнализационна подземна инфраструктура, предстои работата по изкоп и подготовка на основа, насип, битумен разлив, асфалтиране, изграждане на отводнителна система, с нови бордюри и тротоарна настилка, вертикална сигнализация и хоризонтална маркировка по улицата. Предвидено е и уширение за спирка на ул. Иван Козарев.

Проект“Строителство на улици и прилежащи тротоари,съоръжение и принадлежности към тях в град Симитли и село Полето, община Симитли“ се финансира по програмата за развитие на селските райони. 896 464.88 лева е безвъзмездната помощ, която получаваме за новите улици в Симитли и Полето, средствата са гарантирани по Договор №01/07/2/0/00909 по Подмярка 7.2.

 

„Инвестиции в създаването, подобряването или разширяването на всички видове малка по мащаби инфраструктура“ от Мярка 7. „Основни услуги и обновяване в селските райони“ от Програма за развитие на селските райони 2014-2020

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене