В спомен за Николай Кимчев… представиха книга за живота му в Симитли

Разчувствахме се в спомени и сещания за случки и преживявания… за многобройни роли на Кольо Кимчев, за безбройните персонажи, в които се превъплъщаваше той, за всеки пък, когато ни срещаше и ни караше да се смеем, да бъдем усмихнати. Точно на първи април, навръх празника на хумора и шегата, диагонално, прочетохме книгата „И земен и небесен“, а после много от нас си я взеха за приятно четиво и за у дома.

Книгата „И земен, и небесен“ за житейския и творчески път на Николай Кимчев бе представена в Симитли в Международния ден на хумора и шегата 1 април. Книгата бе представена в Народно читалище „Св. Климент Охридски“ в Симитли, където Кольо Кимчев не веднъж и два пъти игра, беше награждаван, водеше събития. Принос за изданието имат семейството и многобройните приятели на Николай Кимчев. Мнозина споделиха на премиерата прочувствени думи за един от най-обичаните благоевградски актьори и певци от Пиринския край. Златко Павлов и Борислав Владиков. Фрагменти от книгата прочетоха актьорът Александър Митев и племенницата на Кимчев, журналистът и ПР- Силвия Домозетска.

Книгата съдържа много спомени за Николай Кимчев – на режисьора Бойко Богданов, на драматурга Елена Илиева, на актьорите Николай Вълканов, Веселин Калановски, Красимира Демирева, Петър Върбанов, Красимир Воскресенски и други, на писателите Христо Ганов, Красимира Кацарска, Борислав Владиков и други, на семейството му – съпругата Антоанета, сина Станислав, на приятели като Христо Кротев и много други, които са се докоснали до личността на Николай Кимчев. Публикувани са и много интервюта със самия Кимчев, които са правили различни журналисти. Едно от забележителните неща е опитът на редакционната колегия да събере в една книга всички театрални и филмови заглавия, в които е участвал Николай Кимчев.

Изключителни думи бяха изречени за нашия Кольо… когато играе- играе, когато пие… пие, когато пее… пее, каза Силвия Домозетска в встъпителните си думи. Съпругата на Кимчев, брат му, сестра му, бяха важна част от представянето, като чели с присъствието си и Кимата беше там. Заместник –кметът на община Симитли Евгения Георгиева с най- голямо уважение и приятелски чувства, припомни спомените си с Кимчев…Съседи от Ораново и приятели също разказаха. Кметът на община Симитли Апостол Апостолов, председателят на ОбС-Симитли Владимир Христов, общественици и граждани присъстваха на представянето на една книга за живота, на почетния гражданин и голям симитличанин Николай Кимчев.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене