Гимназията в Разлог отбеляза 50- годишния си юбилей

Празникът започна рано сутринта в сградата на училището, където бяха посрещнати бивши директори, учители и служители на гимназията.

Директорът на училището г-жа Васка Пенева, отправи поздрав към всички присъстващи и тържествено откри училищния музей, направен с много старание, прецизност и креативност от учителите на РПГ „Никола Стойчев“.

След което учители и ученици се включиха в празничното шествиеза поднасяне на цветя на централния градски площад, където жителите и гостите на Разлог могат да разгледат специална изложба, проследяваща историята на училището.
Бе организирана и кръгла маса под мотото „Среща на поколенията“.

Кулминацията на празника бе тържественият концерт, в препълнения салон на НЧ „15 септември 1903-1909 г.“, град Разлог. Гостите на събитието се насладиха на богата програма, композирана в четири части и представяща палитра от поетични, музикални, спортни и танцови изяви. В изпълненията взеха участие учениците от всички класове на гимназията.

Празникът на училището уважиха: кметът на Община Разлог- инж. Красимир Герчев, инж. Венцислав Гърменов – зам.-кмет по социалните дейности, д-р Мария Копанарова – председател на ОбС-Разлог, г-н Ивайло Златанов – началник на РУО- Благоевград, г-жа Нина Кисова – началник Отдел „ОКМДС“, директори на училища, учители.
Инж. Красимир Герчев поздрави учителите и учениците, като им пожела да бъдат здрави, а стремежът към нови постижения и успехи да бъде ежедневие за тях. – „Уважаеми учители продължавайте да предавате своята любов към науката, към моралните и духовни ценности на вашите ученици. Уверен съм в доброто бъдеще на възпитаниците на Разложката професионална гимназия и вярвам в тяхната успешна реализация!“ – каза още кметът на Община Разлог.

В поздравителното си слово г-жа Пенева изказа своята почит и преклонение пред най-знаменателните моменти от училищната летопис и благодари за оказаната всестранна подкрепа от отговорните институции, както и за самоотвержените усилия на директорите, учителите, служителите, на всички родители и възпитаници на РПГ, допринесли с делата си за утвърждаването на неговия авторитет.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене