/СНИМКИ/ Общински съветник от ОбС – Благоевград паркира на забранено място

Колата на общинския съветник от „Коалиция за Благоевград“ Рашко Динков беше заснета, паркирана на непозволено за това място.

За това нарушение ни сигнализира и изпрати снимки, гражданин, собственик на имота, пред който вчера е била паркирана колата на общинския съветник Рашко Динков.

Действието се разиграва на улица „Арсений Костенцев“ 20, зад сградата на НТС. Колата е била паркирана пред къщата на собственика, който ни сигнализира за нарушението на общинския съветник. „По право на четири семейства се падат две паркоместа и въпросният общински съветник беше паркирал на моето място, по този начин бях възпрепятстван да паркирам собствената си кола, пред собствения ми имот“, заяви възмутеният гражданин. „Позвънях на „Паркинги и гаражи“ и след втория опит, вероятно предупреден, дойде човек, който не беше въпросният общински съветник, за да премести колата“.

Проблемът с паркирането в града е ежедневен и собствениците на имоти, пред които има паркирани коли са поставени ежедневно в неприятни ситуации и конфронтации с шофьорите, както и с „Паркинги и гаражи“. Беше обещано от Община Благоевград, че със създаването на структурата „Паркинги и гаражи“ и събираните от нея такси – „Синя зоня“ ще бъдат създадени нови паркоместа.

Почти 5 години след създаването на „Паркинги и гаражи“ въпросните паркоместа са само мираж, а гражданите са принудени да търпят санкции, както и да заплащат, за да паркират колите си в обозначените със „Синя зона“ места. /Blagoevgrad-News.com

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене