Пребиха пенсионер от Югозапада за 2 лв. Рецивидист нахълта в дома му

Рецидивист, излязъл наскоро от затвора, преби жестоко съседа си за 2 лв. 62-г. бивш механоелектротехник в ТЕЦ “Бобов дол” Добрин Николов е настанен в хирургичното отделение на общинската болница в Дупница с комоцио и множество кръвонасядания по лицето и тялото.

Репортер на “Струма” го посети в болничната стая. Ето емоционалния разказ на Д. Николов за инцидента:

“Румен Чучуков ме преби в дома ми. В събота вечерта около 21,00 ч. изкърти вратата на стаята ми и нахлу вътре, въоръжен с бухалка, малка секира и нож… Аз бях заспал, събудих се от удара по вратата. Докато се окопитя, Румен влезе вътре и започна да ме налага с бухалката, като крещеше: „Дай ми пари, взел си пенсията”. Обясних му, че съм пред пенсия и нямам пари, но той продължи с тормоза. Извади изпод якето си малка секира и я сложи на масата. От единия джоб извади нож и го опря на гърлото ми, като продължаваше да ми крещи да му дам пари. Риташе ме и ме удряше с ръцете където му падне. Тормозът продължи около 1 ч. Имах само два лева и му ги дадох. Остави ме да лежа целия облян в кръв. Преби ме от бой и ме съсипа за 2 лева. Боли ме и тялото, и душата. На тази възраст да ме бият… Това трудно се преглъща,  но поне останах жив.

Румен Чучуков е с две години по-голям от мен. Изкара живота си в затвора. Цанеше се за пастир, но след време открадне по някое животно и бяга от фермата. Близо 30 г. изкара в затвора. Давал съм му пари назаем, но никога не ми ги е връщал. Изпиваше ги и забравяше да ми ги върне. Последно му дадох 20 лв. пред свидетели, но вместо да ми ги върне той ме преби да иска още”, разказа Д. Николов и продължи: “Имам една дъщеря, тя е семейна в Кюстендил. В неделя след побоя цял ден лежах вкъщи. Съседи се обадили на дъщеря ми и тя пристигна от Кюстендил, като ме видя в какво състояние съм, веднага ме докара в болницата в Дупница. Цялото ми тяло е в синини. Болките са непоносими. Страхувам се за живота си, като изляза от болница е се прибера вкъщи, каква е гаранцията, че този пак няма да ме нападне. Дано го задържат. От крадец не може човек да се опази”, разказа през сълзи Д. Николов от болничното легло.

Румен Чучуков е задържан от полицията, освидетелстван е в Спешен център и е откаран в ареста в РУП – Дупница. За инцидента с пребития мъж е уведомена и Районна прокуратура – Дупница.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене