Прогноза за времето – 10 март. Топла неделя, но и ветровита, градусите – до 22°

Времето ще е слънчево, като облачността ще е променлива и често намаляваща. Ще духа умерен, в Северна България временно силен запад-северозападен вятър, който вечерта ще отслабне и ще се ориентира от югозапад. Максимални температури между 17° и 22°, в София около 18°. Това съобщи за „Фокус“ дежурният синоптик от НИМХ.

Времето за Гоце Делчев ще е с променлива облачност и максимална температура до 22°.

Атмосферното налягане слабо ще се понижи, но ще остане повисоко от средното за месеца.

Над Черноморието ще има променлива облачност, намаляваща до слънчево. Максималните температури ще са 17°-22°. Температурата на морската вода е 7-8°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Над планините облачността ще е променлива, с повече слънце над Рило-Родопския масив. Ще духа умерен до силен вятър от запад-северозапад. Максималната температура на 1200 метра ще бъде около 12°, на 2000 метра – около 5°.

В понеделник облачността ще се увеличава и вплътнява, към вечерта в крайните северозападни райони ще завали дъжд. Дневните температури слабо ще се понижат; сутрешните ще са високи – между 5° и 10°.

През нощта срещу вторник и във вторник валежите ще обхванат цялата страна. От северозапад, впоследствие в източната половина от страната от североизток, с усилване на вятъра, ще нахлува доста по-студен въздух и температурите бързо и значително ще се понижат. По високите полета на Западна България, в Предбалкана, в североизточните райони дъждът ще премине в сняг. В останалите райони ще вали дъжд. Валежите временно ще са интензивни, има повишена вероятност на места да са значителни.

До сутринта в сряда в повечето райони малежите ще спрат и в сряда през деня ще са само на отделни места в южните райони. Вятърът ще отслабне, сутринта ще е по-студено, дневните температури слабо ще се повишат.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене