Нова вълна вируси атакува Югозапада! Отделенията са препълнени

Нова вълна вируси атакува дупничани. Най-уязвими са децата. Детското отделение в общинската болница в Дупница е пълно с малчугани на възраст от 2 месеца до 10 години със симптоми на вирусно заболяване.

„Родители довеждат децата си с висока температура, повръщане и разстройство. Детско отделение е пълно. Това е причината майките и болните деца да се настаняват в нашето отделение, което също е пълно. През месец февруари нямаше толкова много деца с вирусни заболяване. Сега, през март, има вълна от нов вирус”, заяви д-р Милка Богоева, която от 50 години работи като лекар-инфекционист в общинската болница в Дупница.

По повод регистрираните случай на заболели от морбили тя заяви: “За последните 10 дни от Спешен център бяха изпратени 4 деца за консултация за морбили. Оказа се, че имат такъв здравословен проблем, но при децата заболяването минава бързо и не е толкова страшно, както се тръби, но трябва да се вземат бързо мерки и да се предприеме адекватно лечение. Страшно е при възрастните, ако се разболеят от морбили.

Преди 4-5 години имахме случай на 40-г. мъж с морбили, болестта се разви много бързо и почина. От много години не е имало морбили в Дупница. Хората, които са на 40 години и нагоре, са ваксинирани още като и няма опасност за тях. Родителите, които не са ваксинирали децата си, да го направят веднага”, заяви д-р Богоева. Тя каза още, че от години в Дупница не е имало регистрирани пациенти с хепатит.

По повод 4 деца с морбили репортер на “Струма” се свърза по телефона с директора на РЗИ – Кюстендил д-р Златко Величков, който заяви: “Нямаме данни за морбили в Дупница. Прегледаните в инфекциозно отделение деца може да не са болни от морбили, а от нещо друго”.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене