Учениците от Второ ОУ „Гоце Делчев“ и децата от детска градина „Калинка“ заради изпълнение на строителни дейности са преместени в други учебни и детски заведения

Учениците и децата от Второ ОУ „Гоце Делчев“ и децата детска градина „Калинка“ от днес са настанени и ще продължат обученията и занимания си в други училища на територията на Гоце Делчев. И двете сгради са освободени тъй като в тях започват мащабни ремонти по проект за 6 милиона и 186 000 лева. В проекта за реновиране е включена и ДГ „Радост“, но по технически причини за сега при тях изпълнението е стопирано, но не е отменено и то ще бъде осъществено на малко по – късен етап.

Колективите и на двете заведения Второ ОУ и ДГ „Калинка“ макар и трудностите при преместването са въодушевени и се радват, че най- после ще имат модерни и нови училище и детска градина. Така децата от ДГ „Калинка“ ще бъдат гости за известно време, докато трае ремонта на Детска ясла „Пролет“ и на детската градина в с. Мосомище.

Учениците от Второ ОУ пък, от началния курс, от 1-ви до 4-ти клас са преместени и от днес започнаха редовни  занимания в Трето ОУ  „Братя Миладинови“, а средния курс -5-ти, 6-ти и 7-ми клас ще учат в НПГ „Димитър Талев“. И в двете училища които поемат учениците от Второ ОУ докато траят ремонтните дейности са предоставени прекрасни условия за учебния процес, а посрещането им е било много  добронамерено и от двата колектива на училищата. Надеждите на ученици, родители и учители от Второ ОУ „Гоце Делчев“ и ДГ „Калинка“ са от новата учебна година да се върнат в новите и реновирани сгради.

През месец януари 2018 година, кмета на община Гоце Делчев, Владимир Москов подписа договор за проект за 6 милиона и 186 000 лева по програма „Региони в Растеж“ за основни ремонти и пълно обновление на материалната база на Второ ОУ „Гоце Делчев“ и двете детски градини „ Калинка“ и „Радост“.

Спечеленото финансиране е 100% безвъзмездна помощ. Според дейностите предвидени в проекта ще бъдат извършени ремонти на покриви, подмяна на дограми, подови настилки, автоматизиране на котелни, поставяне на колектори, ще бъдат изградени нови огради, настилки за детски спорт и др.

Отделно от това във Второ ОУ ще бъде преместен и изцяло обновен физкултурния салон, към който ще бъде изградена и модерна съблекалня. Крайният срок за изпълнение на мащабния проект е 12.07.2020г.

Дейностите предвиждат още доставка и монтаж на оборудване и обзавеждане за трите образователни обекта, за които се извършва реконструкция и обновяване в рамките на настоящия проект, като част от цялостната им модернизация. В рамките на проекта се предвижда доставка и монтаж на общо и специализирано оборудване и обзавеждане, съгласно технически спецификации, приложени към настоящия формуляр, за следните обекти като за Второ ОУ „Гоце Делчев“:

Класни стаи, Компютърни кабинети, Игротека, Библиотека, Медицински кабинет, Канцеларии, Дирекция, Складове/ хранилища,       Учителска стая, Актова зала, Столова, Физкултурен салон.

За ОДЗ №1 „Калинка“:

проекта предвижда изграждане и обособяване на  Занимални, Музикален кабинет, Кабинет домакин, Дирекция, Физкултурен салон,    Кухня и пералня, Медицински кабинет, а за ЦДГ №4 „Радост“:

Кухня, Складови помещения, Парно и сушилно помещение, Стая за персонала, Стая за готвача, Физкултурен салон, Салон, Антрета,      Сервизни помещения, Занимални, Стая на домакина, Директорски кабинет, Учителска стая, Методичен кабинет, Медицински кабинет,  Музикален кабинет

Второ Основно Училище „Гоце Делчев“ е едно от най- старите училища в Гоце Делчев. То е наследник на първото българско светско училище, което отваря врати през далечната 1862г. През 1951-1952 година то прераства в педагогическо училище, в което години наред се подготвят голям процент от началните учители в целия Гоцеделчевски регион. Днес в него работят 43 учители, идват външни лектори, ресурсни учители, педагогически съветник – психолог, обслужващ персонал. Всички те се грижат за повече от 400 ученика от първи до осми клас, които от новата учебна година се надяват да имат вече своето ново и модерно училище.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене