Без категория

Националния печат

печат

“Стандарт”

Обратно броене за кабинета

Обратното броене за кабинета „Орешарски“ започна. Правителството да подаде оставка в петък, призова вчера соцлидерът Сергей Станишев. Не може БСП сама да носи отговорността за управлението след „присъдата“ на ДПС, обясни Станишев. Според него най-коректното действие на Орешарски и министрите е незабавно да си подадат оставката.

Решават във вторник кога гласуваме

Датата на изборите ще бъде определена на Консултативния съвет по национална сигурност във вторник. Държавният глава Росен Плевнелиев обяви вчера, че ще свика такъв на 17 юни. „Датата за избори не трябва да се обявява чрез медиите, а да се обсъди най-отговорно. Тя не трябва да се определя според интересите на един или друг политически лидер.

“Сега”

Станишев изненада БСП и ДПС – „уволни“ Орешарски и парламента

Кабинетът на Пламен Орешарски остана без политическа подкрепа, след като и лидерът на БСП Сергей Станишев го призова да подаде оставка. Началото на края бе положено от коалиционния партньор ДПС миналата седмица с констатацията, че мандатът на този кабинет е изчерпан. Вчера обаче Станишев призова премиерът и министрите да подадат оставка до края на седмицата веднага щом бъде гласуван вотът на недоверие, внесен от ГЕРБ.

 Феноменът Кърджали отново е първи на матурите

Зрелостниците от Кърджали са се представили най-добре на матурите по всички предмети, показва анализът на тазгодишните зрелостни изпити. Средният резултат на гимназистите от областта е 4.94. Учениците показват и най-висок резултат на матурата по литература – 4.75. Изненадващо или не втори по успех от всички зрелостни изпити са връстниците им от Смолян – средният им резултат е 4.56. София-град дели третото място с абитуриентите от Благоевград – средната оценка по всички предмети е 4.51.

“Монитор”

Избори в края на юли

Предсрочни парламентарни избори до края на юли са възможен, реалистичен и най-добър вариант за страната. Това изненадващо обяви вчера лидерът на БСП Сергей Станишев на съдбоносния за кабинета и партията соцпленум, на който присъства и премиерът Пламен Орешарски.

 Зловеща буря помете Западна Германия

Живота на най-малко шест души отнесе зловеща буря с проливен дъжд, градушка с размер на череша и вятър със скорост близо 150 км/ч, която удари провинция Северен Рейн-Вестфалия, Германия. Това се случи след изключително горещ “дълъг уикенд” (понеделник – Петдесетница бе почивен ден) – температурите на места достигнаха 37 градуса.

E79 News

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене