Деца от ДГ „Джани Родари“ посрещнаха Баба Марта в приюта за стари магарета край Баничан

Деца от ДГ „Джани Родари“ посрещнаха Баба Марта в приюта за стари магарета край Баничан, завързаха им мартенички и си спретнаха незабравим  празник.

Дълго ще помнят тазгодишното посрещане на Баба Марта групата дечица от ДГ „Джани Родари“ в Гоце Делчев, които посрещнаха  шарената и весела баба в единственият в страната приют за пенсионирани магарета намиращ се край гоцеделчевското село Баничан.

Прекрасната идея за атрактивното посрещане на Баба Марта в приюта бе съвместна инициатива на читалището в село Баничан, природозащитници от БЗДП Гоце Делчев в лицето на председателят Димитър Попов и домакина д-р Марио Дарпатов.

Децата с много вълнение посрещнаха Баба Марта, която се появи от гората в национална носия и на магаре.

Празникът започна с много усмивки и танци, изви се и мартенско хоро, вързаха се десетки мартеници като не бяха подминати и  магаретата от прюта които живеят щастливите си пенсионерски години, в приюта на д-р Марио Дарпатов и на които децата вързаха мартенички за здраве. С цял чувал моркови малчуганите нагостиха в празничния ден възрастните обитатели на приюта след което Баба Марта и природозащитника Димитър Попов им разказаха легендата за крилатия съсед. Тържеството завърши с презентация за белия щъркел. Децата с интерес чуха и легендата за щъркела „Омагьосаният човек“ и изгледаха  филмчето „Крилатият съсед“.

   

 

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене