От Втора лига към бъдещето: Защо футболният «Пирин» пусна мобилно приложение?

ОФК „Пирин“ влиза във вашите смартфони“. С това кратко съобщение изпадналият в тежко положение „Пирин“ обяви в сайта си създаването на мобилно приложение.

 

Намиращият се във Втора лига клуб поглежда към новите технологии и бъдещето в опита си да намери голям инвеститор, обясни административният директор в „Пирин“ Велислав Елезов пред „Дневник“.

 

„Трябва да сме отворени за всичко, което би искал един рекламодател. Искаме да сме благонадежден партньор за един потенциален инвеститор, като направим една основа, с която им покажем, че може да се рекламират по всякакъв начин и че имаме стабилна фенска база и сме апетитни за инвестиции“, каза Елезов.

 

В последните години футболният тим има финансови трудности заради липсата на спонсори, като отборът се издържа от община Благоевград.

 

Елезов каза, че приложението е направено безвъзмездно и не е част от партньорство с някоя компания. „Не ни струва нищо и не са вложени никакви средства. Информационното обслужване е направено от наш привърженик, който го прави без пари. А1 ни го дават като платформа и единствено плащаме минимална такса на месец към таксите, които имаме като телефон и интернет.“

 

Преди година "Пирин" беше в елита, но кризата в клуба доведе до изпадане и постави предизвикателства

Преди година „Пирин“ беше в елита, но кризата в клуба доведе до изпадане и постави предизвикателства

 

Според административния директор бъдещето на „Пирин“ е добро заради вложенията на общината в спортната инфраструктура в последните години и е „немислимо да допусне нов фалит на клуба“. По думите му тренировъчните бази на школата и първия отбор са сред петте най-добри в страната.

 

Елезов твърди, че отборът има здрава финансова почва, като 1% от бюджета на града отива за футболния тим. Според него това е достатъчно за съществуването на клуба при оставането му във Втора лига и използването на местни играчи.

 

„Имаме гаранция за един приличен бюджет, който вече е гласуван, с евентуално прегласуване за повече пари през юни, тоест, ако не намерим инвеститор, да успеем да задържим нивото към момента“, посочи той.

 

„Гласуваният бюджет, който влиза в сила скоро, е 500 хиляди лева, като при обсъждането на проектобюджета беше обяснено, че тази сума може да бъде такава на момента, защото искаме да намерим външно финансиране. Ако обаче не се намери такова и при евентуално запазване на ситуацията, ще се увеличи с още 280 хиляди лева, което е 1% от целия бюджет на община Благоевград за годината“, каза Елезов.

 

Той допълни, че клубът се надява участието на общината в издръжката да мотивира спонсорите да са по-смели и да инвестират повече в отбора.

 

„Приложението е прекрасна възможност за настоящите и бъдещи партньори на клуба да рекламират своят фирмената дейност. Платформата е все още в процес на попълване и разработка, но вече е активна“, пише в сайта на клуба.

 

Пред „Дневник“ Елезов добави, че „Пирин“ има претенции и амбиции да играе роля във футбола. „От исторически план ги имаме заложбите. Въпросът е да задържаме повече футболистите ни в Благоевград и евентуално да не е нужно нашите футболисти да ходят в други отбори в България. Ако са достатъчно добри, ние да си ги трансферираме в чужбина“, добави той.

 

„Пирин“ е 14-и във Втора лига. След 17 мача тимът има 16 точки, като е на една от зоната на изпадащите.

Вестник “ Топ Преса „

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене