Бомба! Скандално разследване на Struma.com! Лъснаха схемите на уволнения дисциплинарно архитект В. Тинчев и фаталното му бизнес партньорството със съветника Андон Тодоров!

Архитектът е с нотариален акт за ПРАВО на строеж в кооперацията на инвеститора Андон Тодорв и собственик на апартамент №15!! Решение на ВАС доказва прекия му интерес от завишаване на параметрите на сградата.

 Скандално разкритие на Struma.com по казуса с уволнения дисциплинарно главен архитект Васил Тинчев. Скандални факти уличават главният архитект Тинчев в сериозни нарушения по служба, които ще бъдат внесени в икономическа полиция и прокуратурата..

ФАКТ №1! Архитект Васил Тинчев, в качеството му на главен архитект на община Благоевград

НА 7 НОЕМВРИ 2018 СЕ Е СДОБИЛ С НОТАРИАЛЕН АКТ ЗА УЧРЕДЕНО ПРАВО НА СТРОЕЖ в кооперацията с инвеститор Андон Тодоров. Архитектът има нотариален акт, съгласно който е собственик на апартамент №15 в сградата на инвеститора Тодоров. За нередности около тази сграда сигнализира в жалбата си благоевградчанинът Р. Зашев, за която Struma.com ви съобщи.

Направената справка в имотния регистър доказва защо архитект Тинчев отказваше да предостави документацията около строителството на сградата на инвеститора Тодоров и потвърждава съмненията на жалбоподателя Зашев тогава, че архитектът вероятно има някакъв интерес. Доказва се, че архитектът наистина е имал ПРЯК ИНТЕРЕС от завишаване на параметрите на спорната сграда.

След като установихме категорично какъв е интересът на Тинчев, се натъкнахме и на още по АБСУРДЕН ФАКТ: Дни след като бе уволнен Тинчев е депозирал, на 11-ти февруари, т. е преди 3 дни ОТКАЗ ОТ ПРАВОТО си на строеж! Хаотичните и панически действия на архитекта Постфактум доказват правотата на жалбата на Р. Зашев И Последвалото управленско решение, което взе кметът Камбитов, уволнявайки Тинчев – Дисциплинарно!

ФАКТ №2! ЗА ТОВА, ЧЕ ЖАЛБАТА Е ОСНОВАТЕЛНА И ГОВОРИ ЗА ГРУБИ НАРУШЕНИЯ В СТРОИТЕЛСТВОТО НА СГРАДАТА ДОКАЗАТЕЛСТВО Е И РЕШЕНИЕТО НА ВАС, ДО КОЕТО СЕ ДОБРАХМЕ!

Върховният административен съд отмени решението на Административен съд – Благоевград, което Тинчев смело развяваше като доказателство за това, че е перфектен в проекта си и, че жалбата на Зашев е неоснователна, упорито, твърдейки, че съдът е отхвърлил жалбата на Зашев, прикривайки, че тя бе разгледана само по допустимост, а не по същество. По същество я разгледа ВАС и реши: Отменя решението на АС Благоевград, установявайки : Налице е промяна в застрояването, като е УВЕЛИЧЕНА ВИСОЧИНАТА НА СГРАДАТА

УВЕЛИЧЕНИ СА ПОКАЗАТЕЛИТЕ ЗА ПЛЪТНОСТ И ИНТЕЗИВНОСТ НА ЗАСТРОЯВАНЕТО И ОЗЕЛЕНЯВАНЕТО. СЛЕДОВАТЕЛНО В СЛУЧАЯ Е НАЛИЦЕ ПРОМЯНА В ЗАСТРОЯВАНЕТО ПО СМИСЪЛА НА ЧЛ131 АЛ. 2 ПО ЗУТ., ТЪЙ КАТО НАЧИНЪТ НА ЗАСТРОЯВАНЕТО И УСТРОЙСТВЕНИТЕ ПОКАЗАТЕЛИ СА РАЗЛИЧНИ ОТ ТЕЗИ ПО ПРЕДХОДНИЯ ПЛАН.

Това категорично бе установено и от проверката, която направи община Благоевград.

Именно затова ВАС връща делото за разглеждане и продължаване на съдопроизводствените действия.

ФАКТИТЕ СА КРАСНОРЕЧИВИ! Кметът Камбитов е имал категорични основания за дисциплинарното уволнение на главния си архитект. Освен това справката в Имотния регистър сочи – конфликт на интереси и сериозно нарушение по служба, което не си позволяваме да квалифицираме като престъпление, това ще установят компетентните органи, които ще бъдат сезирани.

В качеството си на държавен служител архитект Тинчев наистина се оказа в партньорски отношения с инвеститора, съветникът от ОБС Андон Тодоров, така както сам се изрази в едно от интервютата си. Разбира се бе направен опит тези партньорски отношения, наричани приятелски, да се издигнат като мотив за неговото уволнение.

Наслушахме се на воплите на архитекта, че е бил натискан и репресиран от общината, а се оказа, че Жертвата на дисциплинарно уволнение архитект Тинчев всъщност е искал да увеличи с още един брой 27-те си имота, затова и са допуснати констатираните в проекта сериозни нарушения.

Установените факти са достатъчно основание за започване на разследване: Извършил ли е архитект Тинчев престъпление по служба и то единственото ли е?! Как се е сдобил с 27 имота, колко е платил за тях и още. Очаквайте..!

П. Петрова

struma.com

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене