Пламена Заячка участва в международна кръгла маса на тема „Младежко международно лидерство“

Председателят на АБВ-Младежи Пламена Заячка взе участие в международна кръгла маса на тема „Младежко международно лидерство“, съвместно с международните гости на IX-я конгрес на „Млада Гвардия – Единна Росия“ от Франция, Италия, Армения, Абхазия, Азербайджан, Сърбия, Киргизстан, Черна гора.

В рамките на събитието бяха обсъдени въпросите за отношенията на Руската федерация и другите страни, поддържането на мира в съвременната реалност и ролята на младите лидери на международната арена.

В своето изказване председателя на АБВ-Младежи подчерта необходимостта от  това младите да се ангажират повече с политика на международно ниво в името на мира, диалога и сигурността.

„В момента се намираме в ситуация, в която Европа трябва да се замисли за своята сигурност. Нужна е промяна и това е видно – действащите инструменти не са ефективни. Излизането от Договора за ракетите със среден и малък обсег го показва. Неспособността на международната общност да управлява конфликти води на мисълта, че ЕС и Русия трябва активно да се включат в решаването на тези конфликти и да предприемат съвместни действия“.

Пламена Заячка предложи представителите от форума да се обединят около позициите за ненамеса във вътрешните работи на Венецуела и за сваляне на санкциите против Русия, които са вредни за международната среда. Тя изрази готовност АБВ-Младежи заедно с „Млада Гвардия“ да организират младежки форум посветен на проблемите в международната сигурност.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене