Жители на Петрово се смеят на театрална комедия

Сдружение “Ключ към щастие”, с подкрепата на община Сандански, ще представи в петък в село Петрово театрална постановка. Спектакълът „Квадратурата на квардат” ще се играе в залата на читалището от 18:30 часа, входът за всички почитатели на Мелпомена е безплатен. „Искаме да покажем театралното изкуство като средство за общуване и личностно развитие на младежта, идеята ни е да активизираме младите хора в малките населени места на община Сандански”, споделят младежите, които участват в постановката.

На сцената ще бъде много забавно, обещават те. Сюжетът е изграден върху две брачни двойки, които току-що се събират и съжителстват в една стая. Уж всичко е наред с партньорите, но бързо става ясно, че липсва най-важното – любовта. Но тя винаги е някъде около нас, а за героите в постановката е буквално на ръка разстояние. Двамата съквартиранти и пресни съпрузи разменят своите половинки след куп перипетии и смешни случки.

Целта на проекта е да се създаде привлекателна, благоприятна, насърчаваща и подкрепяща среда за развитие на младите хора в малките населени места и селските райони, за качествена професионална реализация в сферата на театралното творчество. Театърът ще продължи своята обиколка в село Пирин – на 22 февруари, в село Струма – на 28 февруари, а финалът на постановките е на 19 март в общинския център Сандански.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене