Извънредно: Много жертви и ранени при страшна катастрофа с автобус край Скопие

Над 20 души са откарани в болница, а неофициално се съобщава за 5-6 загинали, при преобръщане на автобус с 50-тина пътници на излизане от Скопие, Македония, в сряда вечерта, съобщава скопският телевизионен канал „Сител“, цитиран от „Фокус“.

Според информацията на медията, хората са загинали на място, когато автобусът на компания Дурмо – Турс, пътувайки по маршрута Скопие-Гостивар, е излетял от пътя край село Ласкарци и се е преобърнал върху покрива си.

Пет от ранените бяха отведени в Центъра за спешна помощ и според изявлението на д-р Хасани за Сител, има опасност за живота им и спешно се нуждаят от хирургическа намеса.

Сред ранените има една бременна жена, а останалите са възрастни.

Поради сериозността на нараняванията, целият медицински персонал на спешния център е мобилизиран и всички оперативни зали са освободени, каза д-р Хасани Нараняванията са главно на крайниците и корема.

На мястото на инцидента са пристигнали 13 автомобила на Бърза помощ от Скопие, Тетови и Куманово, а 9 линейки от Скопие са се върнали два пъти, за да транспортират тежко ранените в болници.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ

Accessdome.com: an accessible web community

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене