Софийска фирма ще прави проекта за депото край Джерман

Само една оферта е подадена по процедурата за избор на изпълнител, който да изготви комплексен проект за инвестиционна инициатива за обект: „Регионално депо за неопасни отпадъци – Дупница“, в землищата на с. Джерман и с. Грамаде, съдържащ ПУП и инвестиционен проект, казаха от кметската администрация.

Комисията с председател зам-.кмета на Дупница Красимир Георгиев отвори документите на „Баугранд Институт Книрим“ ООД-София в кръглата зала на администрацията.

В комисията като членове имаше и представители на общините Кюстендил, Бобов дол, Сапарева баня, Трекляно и Невестино, всички в сдружението „Рила еко“. Предложената цена е в размер на 70 440 лева /с ДДС/. Комисията продължава работа по документацията и в срок ще обяви решението си.

Въпреки протестите на местните в с.Джерман проектът за депо в м. Спротива на терен от около 200 кв. метра процесуално напредва. Депото спечели всички съдебин дела, заведени от сдружението „Бъдеще за Джерман“. Зам.-кметът на Дупница Красимир Георгиев каза, че самото строителство трябва да започен юни т.г.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене